CS2: Valve lansează Counter-Strike 2

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Valve a lansat Counter-Strike 2 (CS2), continuarea mult așteptată a jocului extrem de popular, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO).

CS2 este disponibil gratuit, permițând jucătorilor din întreaga lume să se alăture imediat.

captură counter strike 2 gameplay youtube.com

Counter-Strike, cu origini ce se întind pe parcursul a peste două decenii, este unul dintre cele mai constante și respectate francize din industria jocurilor. În ciuda apariției altor jocuri și a avansului tehnologic, CS:GO a menținut o bază solidă de jucători. Până în august 2023, jocul a înregistrat aproape 26 de milioane de jucători unici. În mai, a atins un număr maxim de 1,8 milioane de jucători conectați simultan.

Următorul Pas: Counter-Strike 2

Recunoscând nevoia de actualizări și îmbunătățiri, Valve a introdus Counter-Strike 2. Dezvoltat folosind motorul avansat Source 2, CS2 oferă grafică îmbunătățită, actualizări ale gameplay-ului și un mediu de joc mai captivant.

Pe lângă îmbunătățirile tehnice, jocul va introduce noi caracteristici și moduri de joc. Deși nu au fost oferite toate detaliile, feedback-ul inițial sugerează că jocul combină cele mai bune aspecte ale originalului cu elemente noi.


Pentru jucătorii actuali de CS:GO, accesarea Counter-Strike 2 este simplă. Aceștia pot actualiza la CS2 prin clientul lor Steam. Cei noi în joc îl pot găsi pe platforma Steam și îl pot descărca gratuit. Integrarea noului joc cu clientul existent CS:GO facilitează tranziția pentru jucători.Steam este o platformă digitală dezvoltată de Valve Corporation pentru cumpărarea, descărcarea și gestionarea jocurilor video și software-ului, oferind și funcții sociale pentru jucători. Lansată în 2003, este lider în distribuția de jocuri pe PC.


Counter-Strike (CS) este unul dintre cele mai influente jocuri first-person shooter din toate timpurile și are o istorie interesantă și interconectată cu alte titluri Valve, în special cu Half-Life.

Counter-Strike a început ca un mod (modificare) pentru jocul Half-Life.

Half-Life, lansat în 1998, a fost un joc first-person shooter dezvoltat de Valve și s-a bucurat de un succes uriaș datorită povestii sale inovatoare și gameplay-ului solid. Platforma și structura jocului era foarte flexibilă, ceea ce a permis comunității să creeze diverse mod-uri pentru el.

În 1999, versiunea beta a Counter-Strike a fost lansată ca mod pentru Half-Life. A avut un succes imediat în rândul jucătorilor datorită gameplay-ului său unic bazat pe echipă, care punea teroriștii împotriva contra-teroriștilor în diverse scenarii de luptă.

Evoluția seriei

  • Counter-Strike: Condition Zero (2004) - A fost dezvoltat inițial de Ritual Entertainment dar a trecut prin mai multe studiouri înainte de lansarea finală. A introdus misiuni single-player alături de multiplayer.
  • Counter-Strike: Source (2004) - A fost un remake complet al Counter-Strike original, folosind motorul grafic Source al Valve, care a adus îmbunătățiri grafice semnificative și fizica realistă a jocului.
  • Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) (2012) - A fost un pas major înainte pentru franciză. Dezvoltat de Valve și Hidden Path Entertainment, CS:GO a introdus noi moduri de joc, hărți, personaje și a consolidat poziția Counter-Strike ca unul dintre cele mai populare jocuri eSports din lume.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine