Cristian Tudor Popescu, furibund la adresa Dianei Șoșoacă. Jurnalistul a făcut-o praf în emisiunea Recorder: „Ea simte, ca o dihanie ce e, că oricât de rău arăta, câștigă voturi”

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Cristian Tudor Popescu a comentat, împreună cu Anca Simina, trendurile politice din România, dar și cel mai fierbinte subiect al zilei, anume vila în care se investesc 7 milioane de euro din bani publici, destinată unui mare demnitar, jurnalistul făcând trimitere către președintele României, Klaus Iohannis, numit și „Împăratul”. În discuția lui a intrat și Diana Șoșoacă, pe care nu a ocolit-o și chiar a taxat-o dur pentru ieșirile sale publice.

Diana Șoșoacă, dur comentată de Cristian Tudor Popescu
  • Cristian Tudor Popescu a făcut-o praf pe Diana Șoșoacă, în emisiunea „Cap la Cap”, produsă de Recorder și moderată de Anca Simina
  • Cristian Tudor Popescu a vorbit despre „furtul legal” din România
  • Jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a adus critici Dianei Șoșoacă


Cristian Tudor Popescu, despre candidații la Primăria Capitalei: „Doamna Firea poate să stea acasă liniștită”

„După părerea mea, nu se vor duce să voteze cu AUR și SOS ăsta, se vor duce, v-am spus ... Liberalii se vor duce la USR/PMP, forța dreptei. La urma urmei, e Orban acolo.
Iar pe partea stângă se întâmplă altceva. De pildă, la Primăria Capitalei, acum, PSD ar trebui să știe că nu are candidat. Doamna Firea este învinsă dinainte. Este învinsă de doi vectori, de Nicușor Dan și Piedone (primul candidat oficial). Doamna Firea poate să stea acasă liniștită. Nicușor, după cum se vede în sondaje, o bate, iar Piedone îi va lua voturi. Piedone nu se retrage.
Nu are cine să-i spună să se retragă, PSD-ul nu poate să-i spună, pentru că Piedone este cu domnul Voiculescu. El pretinde că intră în turul doi cu Nicușor Dan. Nu este exclus acest lucru.”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap la cap” realizată de Recorder.

Cristian Tudor Popescu, despre Diana Șoșoacă: „Să-și schimbe numele în Dihania Șoșoacă”

„Aici e un fenomen, eu l-am mai văzut de-a lungul vremii. Diana Șoșoacă, sau Dihania Șoșoacă, cunoscută și sub numele de Diana Șoșoacă, dacă tot își schimbă numele, zice soțul, nevăstul zice că îi ia numele Șoșoacă. Și eu i-aș propune să schimbe și Diana cu Dihania. Această insă este, în clipa de față, într-o fază în care, orice ar face, câștigă voturi. Am mai văzut asta. Băsescu a fost, la un moment dat, într-un astfel de moment.”, Cristian Tudor Popescu.
„Există în viața unui politician astfel de momente, în care poate face orice prostie, poate să facă orice. Se chitește populație pe el, emblematic este ce punea Trump în 2016. «Eu pot să împușc un om pe stradă, că așa vreau eu acum, și nu pierd niciun vot». Și avea dreptate. Asta e faza în care se află această dihanie acum. Ce poate să facă? I-a venit scrisoarea. Scrisoarea aia putea să și-o trimită singură. Sau bărba-su. Oricine.
„Ea vine și începe cu niște chestii din astea de scenă, răsuflând greu. Ea vine și spune că a trecut, a trecut de testele radioactive și explozive, dar i s-a spus că e periculos pentru viața mea ce era acolo. Și era zahăr. Nu contează, ea și-a realizat scopul. Ai văzut ce au zis votanții ei? Că săraca de ea, vor ăștia să o omoare. E adevărat, zahărul poate să te omoare. Când mănânci multă vreme zahăr, cum spunea Al Pacino în „Parfum de femeie”, pe ăștia o să-i omoare zahărul. Dar în cazul ei e zahăr tos. Dar ea va câștiga, va câștiga și din această bălăcăreală cu acest individ, care nu e mai breaz decât ea. Au ajuns la un nivel în care el o face zdreanță, iar ea îl face pe el nebun, halucinat. Și îl dă afară din partid. L-a dat afară din partid. Deci asta e tot în favoarea ei, îi aduce voturi în plus. Ea își face voturi cu scrisorica, cu zbieretele alea, se lipește la concurență, cu AUR-ul, cu Simion.
Mă mir că nu e în fața vila investigată de voi, au fost colegi de-ai ei. Ea simte, ca o dihanie ce e, că oricât de rău arăta, câștigă voturi. Nu ține o veșnicie faza asta, dar acum funcționează. Va candida la Primăria de la Iași, dacă am înțeles. Probabil ca să-i întâmpine pe ruși cu pâine și sare, dacă vin de peste Prut. Această doamnă este agentul neacoperit, descoperit, clar, al celor care au chinuit poporul ăsta vreme de decenii, al rușilor. Și, totuși, este votată, o să vedeți câți o să voteze, va candida și la președinție. Eu o urmăresc pentru că că este un caz, un caz de studiu. Pentru un gazetar, este un caz de studiu cum evoluează această doamnă. Ea se înscrie într-o lungă tradiție pe la noi. Și anume lipsa criteriului moral în alegeri. Românii n-au avut un criteriu moral la alegeri.”

Cristian Tudor Popescu face referire în declarația sa la mărturiile publice ale Dianei Șoșoacă despre faptul că a fost avertizată să nu fie otrăvită și să refuze orice consum în Parlament. De altfel, senatoarea a spus că ea și familia ei se simt pericol și că fiului ei cel mare i s-ar instrumenta un dosar cu droguri.

De altfel, scrisoarea la care face referire Cristian Tudor Popescu este despre „plicul suspect” despre care Diana Șoșoacă spune că l-a primit, care ar fi avut în interior o „substanță granulată”, după ce ar fi fost informată de SPP. E posibil, însă, ca cineva să fi făcut o glumă deplasată.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine