Va fi TikTok interzis în SUA?

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Comitetul pentru Energie și Comerț al Camerei Reprezentanților SUA este pregătit să voteze o lege crucială referitoare la viitorul TikTok în Statele Unite. Această legislație obligă ByteDance, compania mamă chineză a TikTok, să se despartă de aplicația populară de videoclipuri scurte în termen de șase luni sau să se confrunte cu o interdicție completă în SUA.

TikTok, captură ecran App Store

Așteptată cu interes, aprobarea comitetului va facilita un vot crucial în Camera Reprezentanților, reprezentând un moment cheie în demersurile guvernului american de reglementare a TikTok, aplicație folosită de aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani.

Inițiativa legislativă, condusă de reprezentantul Mike Gallagher, președinte republican al comitetului select pentru China, și de colegul său democrat, reprezentantul Raja Krishnamoorthi, reflectă o determinare comună de a diminua riscurile asociate cu deținerea aplicației de către o entitate chineză.


Gallagher a accentuat că scopul legii nu este de a interzice aplicația, ci de a realiza o separare strategică care să protejeze interesele SUA, permițând în același timp TikTok să funcționeze independent de influența chineză.


Dacă ByteDance nu respectă cerința de divestire în termenul de 165 de zile, magazinele de aplicații (Google Play, Apple App Store, etc) nu vor mai avea permisiunea legală de a oferi TikTok sau de a susține aplicațiile controlate de ByteDance.


Cu toate acestea, legislația a întâmpinat opoziție. Un purtător de cuvânt TikTok a criticat actul normativ ca fiind o interdicție mascată, argumentând că încalcă drepturile garantate de Primul Amendament pentru milioane de americani și ar putea afecta negativ milioane de afaceri mici care utilizează platforma.


Casa Albă, prin vocea secretarei de presă Karine Jean-Pierre, și-a exprimat susținerea pentru proiect, evidențiind dorința administrației de a contracara riscurile potențiale asociate cu serviciile tehnologice străine active în SUA, coform Reuters.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine