Cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Un indiciu: pe primul loc se află un roman publicat în 1605, cu 500 de milioane de exemplare

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Află care sunt cele mai bine vândute cărți din istorie, cu excepția textelor sacre, și descoperă ce le-a făcut atât de populare în rândul cititorilor de-a lungul generațiilor.

Photo by HamZa NOUASRIA / Unsplash

Topul cărților bestseller

În lumea literaturii, popularitatea unei cărți este adesea măsurată în numărul de exemplare vândute. Cu toate că acest lucru nu poate reflecta întotdeauna calitatea unei opere literare, este fascinant să vedem cum o simplă poveste poate captiva milioane de cititori din epoci diferite. Așadar, printre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile, excluzând din această listă textele sacre precum Biblia, Coranul și "Micuța Carte Roșie" a lui Mao Zedong, pentru a ne concentra pe operele de ficțiune care au cucerit inimile cititorilor și au fost real cumpărate, nu primite și gratis.

Din acest top, reiese că genul de ficțiune domină în preferințele cititorilor, iar printre cele mai iubite subgenuri se numără fantasy-ul.

Don Quijote de La Mancha, 500 de milioane de exemplare vândute

Cu siguranță un succes în literatura mondiale este romanul „Don Quijote de La Mancha”, scris de celebrul autor spaniol Miguel de Cervantes și publicat pentru prima dată în 1605. Acest roman este adesea considerat prototipul romanului modern, datorită diversității vibrante de personaje și perspective prezentate în paginile sale. Această abordare, care oferă o paletă bogată de puncte de vedere, este un exemplu timpuriu de "heteroglosie" sau "voci multiple," o caracteristică esențială pentru dezvoltarea romanului modern, conform criticului literar Mihail Bakhtin.

„Don Quijote de La Mancha” a atins un uimitor număr de peste 500 de milioane de exemplare vândute. Inițial, această operă a fost scrisă ca o parodie a romanțelor cavalerești populare în epoca sa, la începutul anilor 1600. Romanul urmărește povestea lui Don Quijote, un cavaler în vârstă care a fost influențat de romanțele citite și pleacă în căutarea aventurii, însoțit de scutierul său credincios, Sancho Panza. Romanul dezvăluie în mod realist consecințele acestui voiaj epic și aventuros, iar în final, Don Quijote renunță la cavalerism și moare.

Poveste despre Două Orașe, 200 de milioane de exemplare vândute

Un alt clasic care se bucură de popularitate de neegalat este „Poveste despre Două Orașe”, roman scris de Charles Dickens. Acest roman a captivat inimile cititorilor de-a lungul timpului și a înregistrat peste 200 de milioane de exemplare vândute. Opera lui Dickens explorează teme precum revoluția, sacrificiul și speranța în contextul Londrei și Parisului din secolul al XVIII-lea. Cu o intrigă captivantă și personaje memorabile, această poveste continuă să fascineze cititorii din întreaga lume.

Stăpânul Inelelor, 150 de milioane de exemplare vândute

J.R.R. Tolkien a creat o lume fantastică și epopeică cu „Stăpânul Inelelor”, iar această serie a devenit un fenomen literar, vânzând peste 150 de milioane de exemplare. Lumea lui Tolkien este plină de creaturi mitice, aventuri și lupte între bine și rău. Prin intermediul personajelor sale, autorul a reușit să creeze un univers atât de detaliat și captivant încât a cucerit inimile a milioane de cititori.

Harry Potter și Piatra Filozofală - 44 de milioane de exemplare vândute

J.K. Rowling a creat o serie magică cu "Harry Potter," iar primul volum, "Harry Potter și Piatra Filozofală," a fost vândut în peste 44 de milioane de exemplare. Această serie a transformat lumea literaturii pentru tineri și a adus în prim-plan aventurile tânărului vrăjitor Harry Potter și prietenii săi. Povestea magică, plină de magie, prietenie și lupta împotriva răului, a devenit un fenomen cultural.

În concluzie, aceste cărți au reușit să-și câștige locul în istoria literaturii datorită poveștilor lor captivante și personajelor memorabile. De la Don Quijote și aventurile sale la lumea fantastică a Stăpânului Inelelor și magia din Harry Potter, aceste opere continuă să inspire și să încânte cititorii din întreaga lume.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine