Ce etnie are Babasha, artistul român care a cântat manele cu Chris Martin, solistul trupei Coldplay, la concertul de la București

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Babasha este cel mai comentat artist român în această perioadă, după ce a cântat manele cu Chris Martin la concertul Coldplay de la Arena Națională din Capitală. Numele lui Babasha este cunoscut de iubitorii de muzică lăutărească și manele, însă foarte mulți oameni nu știu cine este Babasha, iar acum se întreabă ce etnie este artistul care a creat vâlvă pe online după reprezentația cu Chris Martin. Am făcut o scurtă documentare despre cine este și ce etnie are Babasha.

Babasha a cântat manele cu Chris Martin pe Arena Națională de la București, în cadrul concertului Coldplay


Babasha a urcat pe scena de la Arena Națională pentru prima dată în seara de 12 iunie, la concertul Coldplay, care se află într-un turneu început în 2022 și care se termină la finalul anului 2024.

Babasha a fost invitat de Chris Martin să cânte alături de el, după ce l-a descoperit într-o reprezentație pe care o avea în Centrul Vechi al Capitalei, ulterior chemându-l pe scenă și numindu-l prietenul lui.

Babasha a avut o intrare spectaculoasă la concertul Coldplay, unde Chris Martin l-a chemat cu zâmbetul pe buze, însă nu se aștepta ca oamenii să reacționeze atât de nervos la apariția cântărețului de manele pe scenă.

Chris Martin a enunțat, ulterior, în cea de-a doua seară de concert Coldplay, pe 13 iunie, că s-a culcat trist și supărat, gândindu-se că a făcut mai mult rău decât bine, deși intenția lui a fost să facă show și să bucure inimile oamenilor.

Coldplay nu a renunțat la colaborarea cu Babasha după prima seară de concert, așa că artistul de manele a cântat și pe 13 iunie, iar solistul trupei Coldplay și Babasha au realizat un adevărat show. Chris Martin a cântat, la propriu, manele cu Babasha. Impresionat de talentul lui Babasha, solistul trupei Coldplay și-a lăsat o parte din suflet în România, după ce oamenii și-au schimbat atitudinea în cea de-a doua seară de concert.

Reprezentația lui Babasha de la concertul Coldplay a împărțit România în doua, căci după spectacolul din 12 iunie, cea mai intensă temă pe care oamenii au dezbătut-o la radio, la TV, pe rețelele de socializare și în privat a fost despre rasism și acceptare, unii devenind mai conștienți de efectul de buillyng, lucru menționat și de Chris Martin în discursul lui, alții fiind în continuare siderați că au fost nevoiți să asculte manele, stil muzical mult blamat în România, dar și cel mai ascultat - dovada stă în trendurile de pe Youtube. Concluzia: după concertul Coldplay de la București, societatea românească a fost divizată, însă nu în doar două părți, ci în bucăți multiple.

Cine este Babasha, cântărețul de manele care a cântat la concertul Coldplay

Babasha este un artist de muzică lăutărească și manele originar din Bacău, însă locuiește de mai mulți ani în București. Numele real al lui Babasha este, de fapt, Vlăduț Babașa, are 22 de ani și face parte dintr-o familie de artiști.

Babasha cântă de la o vârstă fragedă, dat fiind faptul că a crescut alături de muzicanți și și-a însoțit părinții la spectacole prin toată țară, dar și în străinătate.

Mama lui Babasha este artista de manele Carmen de la Roma, care este celebră în lumea manelelor. Cântăreața a avut colaborări cu mai mulți artiști români de la noi din țară, printre care și Jean de la Craiova, cu care a lansat și un videoclip la piesa „Spune-mi, Spune-mi”.

Carmen de la Roma, mama lui Babasha cântă manele, muzică lăutărească și muzică de petrecere, însă are în repertoriu și muzică populară, stiluri muzicale pe care le abordează la petrecerile la care este invitată, fie că vorbim de nunți, botezuri sau evenimente culturale.

Tatăl lui Bababsha, Costel Babașa, este tot artist, cântă la clarinet și a fost de nenumărate ori prezent în actele artistice ale fiului lui, dar și ale familei. De altfel, Costel Babașa face parte din Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul” - Bacău.

Costel Babașa, tatăl lui Vlad Babasha

Babasha face parte dintr-o familie de muzicanți cu renume, printre care și violonistul Costel Babașa, care a avut numeroase apariții muzicale de folclor chiar la TVR, în emisiunea Mărioarei Murărescu.De altfel, pe scena Teatrului din Bacău, familia Babașa a înregistrat un video în care cei patru artiști cântau piesa „Țara mea”, momentul muzical făcând parte din jurnalul actriței Bianca Elena Babașa, sora lui Babasha.

„Eu am colaborat cu Babasha pentru spectacolul Jurnal de România, Bacău. Momentul lui muzical făcea parte din jurnalul actriței Bianca Babașa. Sper ca acest spectacol să revină în repertoriul Teatrului din Bacău. Până atunci spun că toți din familia Babașa au tratat cu maximă seriozitate colaborarea cu noi și au invitat publicul lor să vină la teatru. Bianca Babaşa Teatrul Municipal Bacovia Babasha Vlăduț C Babașa.”, a scris Carmen Lidia Vidu, regizoare română de teatru, de film și de evenimente, pe Facebook.

Sora lui Babasha este actriță, o cheamă Bianca Elena Babașa și a studiat actoria la UNATC (n.red. Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București). Bianca Babașa este fondatoarea Monoludens Bacău, un concurs de monologuri pentru amatorii de teatru din Bacău. De altfel, sora lui Babasha joacă în câteva scene de teatru la UNATC, însă și ca actriță la Teatrul Municipal Bacovia, și este apreciată în breaslă pentru talentul ei.

Babasha este student al Universității Naționale de Muzică din București din 2021 și cântă de mic copil. De altfel, Babasha și mama lui, Carmen de la Roma, au lansat în urmă cu 10 luni piesa „Prea mult amar”.

Babasha se recomandă pe social media ca fiind sapiosexual, adică este atras sexual sau atras din punct de vedere romantic de persoanele inteligente sau cu abilități intelectuale.

Babasha este destul de celebru în mediul online, având pe Youtube un succes răsunător, cea mai ascultată piesa din repertoriul lui fiind „Păi Naa”, care are, la momentul publicării acestui articol, 7,987,005 vizualizări, lansată cu 12 zile înainte.

Pe Youtube este urmărit de 114 mii de persoane, pe Spotify este cu 5 piese în top 50 melodii ascultate, pe Instagram are 122 de mii de urmăritori, pe TikTok are 349 de mii de urmăritori și 6.9 milioane de like-uri la postări.

Ce etnie are Babasha, cântărețul român care a cântat manele cu Chris Martin

Babasha a fost înjurat și huiduit pe scena de la Arena Naționață, unde 50 de mii de oameni au plătit bilete de la 250 de euro în sus pentru a-și vedea idolii. Artiștii l-au invitat pe Babasha alături de ei, care a cântat manele.

Babasha a fost făcut „țigan” și i s-au adresat cuvinte jignitoare în timp ce se afla pe scenă. Ulterior, toți au fost curioși ce etnie are Babasha, artistul care a cântat manele cu Chris Martin la concertul Coldplay.

Babasha este de etnie romă, însă are naționalitatea română, s-a născut în Bacău, România, și locuiește în București, în momentul de față.

Lui Babasha nu îi este rușine că este rom și se mândrește cu acest lucru, sora lui Bianca Babașa, lăsând chiar și un mesaj despre rasism, după ce fratele ei a fost huiduit pe scena de la Arena Națională.

„Credeți ca tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic care sa facă față rasismului, discriminării și urii voastre.  Nu-i nimic, asta nu este prima dată când ne lovim de așa ceva..Eu și fratele meu muncim pe rupte ca să reușim ca oameni, muncim cu oameni și pentru oameni, prin muzică, teatru, artă, implicându-ne in comunitățile noastre.”, a scris Bianca Babașa, după ce artistul a fost înjurat la concertul Coldplay.

Bianca Babașa a scris un mesaj pe Facebook, după ce fratele ei a trecut printr-un proces de discriminare
Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine