Studiu: 40% dintre părinți afirmă că ai lor copii au fost victime ale bullying-ului

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

În inima fiecărei societăți se află educația. Dar, în România, startul acestui an școlar a venit cu întrebări și incertitudini, într-o perioadă turbulentă pentru sistemul educațional și societate în general.

Provocările sistemului educațional

Pandemia de COVID-19 a redefinit cadrul în care învățăm, accentuând provocările deja existente. Profesorii, ale căror proteste s-au amplificat, cer condiții mai bune, resurse adecvate și salarizare corectă. În același timp, finanțarea educației, deși a crescut, rămâne sub așteptări, iar capacitatea de a pregăti elevii pentru viitor este sub semnul întrebării.

Ce cred părinții?

Studiu efectuat de datadiggers

Un studiu recent, efectuat pe un eșantion de 600 de părinți, arată că:

  • Bullying-ul este o preocupare majoră, cu 40% dintre părinți afirmând că ai lor copii au fost victime.
  • 44% dintre părinți cred că se pune mai puțin accent pe alfabetizare acum comparativ cu perioada când au fost ei elevi.
  • 40% dintre părinți consideră că metodele de învățământ trebuie actualizate.
  • În ceea ce privește cumpărăturile pentru școală, majoritatea părinților cheltuiesc între 500 și 1000 de lei la începutul anului școlar.
  • Tehnologia în educație este percepută în mod general ca având un impact pozitiv, indiferent de vârsta părinților sau a copiilor.

Din anul școlar 2016-2017 până la sfârșitul lui 2022, în școlile din România au fost înregistrate nu mai puțin de 54.438 de incidente violente. Este de remarcat că numai în ultimul an școlar s-au raportat aproape 10.000 de astfel de evenimente, cu o creștere de peste 7.000 față de anul 2021. Astfel de evenimente afectează negativ sănătatea psihică, stima de sine și randamentul școlar al elevilor afectați.


Ce este bullying-ul?

Bullying-ul în școli se referă la comportamentul repetat și intenționat al unor elevi de a răni, umili sau intimida alți elevi. Acest comportament poate fi fizic (cum ar fi loviturile sau împingerile), verbal (cum ar fi insulte sau porecle răutăcioase) sau social (cum ar fi excluderea sau răspândirea de zvonuri false). Esența bullying-ului este dezechilibrul de putere, unde agresorul sau agresorii încearcă să aibă control sau putere asupra victimei.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine