Adevărul despre Temu, cea mai descărcată aplicație din Statele Unite și Europa

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Cea mai descărcată aplicație gratuită din ultimele luni în America nu este una dintre cele de socializare obișnuite precum TikTok sau Instagram, ci o aplicație de cumpărături numită Temu. Descoperiți cum Temu, cea mai descărcată aplicație din App Store și Google Play, aduce reduceri semnificative la o gamă largă de produse. Cu toate acestea, există și plângeri legate de colete nedecontate și serviciul clienți deficitar.

Temu este cea mai descaărcată aplicație online. Sursa foto: The Guardian.com

Temu, o aplicație cu oferte uluitoare

Temu s-a remarcat printr-o strategie unică - oferirea de produse gratuite utilizatorilor care promovează aplicația pe rețelele lor de socializare și care își conving prietenii și familia să se înscrie. Cu reduceri considerabile la o varietate de produse, majoritatea expediate direct din fabrici sau depozite chinezești, Temu a devenit rapid una dintre cele mai populare aplicații de cumpărături din SUA, iar în ultimele luni a câștigat teren și în Europa, dar și în Asia.

Ce găsim pe Temu?

Temu oferă o gamă variată de produse la prețuri incredibil de mici, de la frigidere la căști Lenovo fără fir sau chiar șosete la doar 1,69 dolari pentru cinci perechi. Utilizatorii pot găsi oferte cu reduceri de până la 90% mai mici decât cele din retailul tradițional. Cu o estetică de magazin virtual și o gamă impresionantă de produse, Temu și-a făcut rapid loc în inimile cumpărătorilor.

Strategia Temu și legătura cu Pinduoduo

Temu nu este doar o aplicație de cumpărături obișnuită. Este "compania soră" a gigantului chinez de comerț electronic Pinduoduo, cunoscut pentru ofertele sale similare din China.

Pinduoduo a avut succes vânzând produse cu discounturi mari direct de la producători către cumpărătorii cu venituri mici și agricultorilor. Cu o capitalizare de piață de 102 miliarde de dolari, Pinduoduo a stabilit standarde în industria sa.

Pinduoduo a lansat Temu în SUA pentru a cuceri piața americană, și acest lucru se vede prin biroul său din centrul orașului Boston. Compania a declarat că prețurile reduse ale Temu sunt posibile datorită unei "rețele profunde de comercianți, parteneri logistici și de ecosistemul stabilit de Pinduoduo".

Cum poți obține produse gratis pe Temu?

Unul dintre aspectele remarcabile ale Temu este abordarea sa pentru a atrage noi utilizatori. Aplicația permite utilizatorilor să câștige credite prin jocuri sau invitându-și prietenii să se alăture. Cu cât convingi mai mulți prieteni să se înscrie, cu atât mai mult credit primești. Acest lucru a dus la situații în care oamenii primesc produse fără să plătească nimic.

Problemele ridicate de utilizatori

Cu toate acestea, popularitatea rapidă a Temu a fost însoțită de plângeri din partea unor utilizatori. Mai mult de 30 de plângeri au fost înregistrate la Better Business Bureau, iar ratingul BBB al Temu este de sub 1,5 stele.

Problemele includ promisiuni nedecontate privind livrarea, taxe misterioase, comenzi incorecte și un serviciu clienți care lasă mult de dorit. Compania a evitat să răspundă direct la aceste plângeri sau la întrebările BBB, scrie Time.com.

Impactul aplicației Temu asupra economiei SUA

Temu a devenit rapid o forță pe piața de retail din SUA. Cu prețurile sale reduse și abordarea unică de a câștiga clienți prin rețelele de socializare, aceasta poate forța concurenții, inclusiv Amazon, să reducă prețurile pentru a rămâne relevanți. Acest lucru ar putea afecta salariile și structura de costuri pentru companiile americane, având potențialul de a eroda producția internă din SUA.

În concluzie, Temu a creat o agitație în lumea cumpărăturilor online din SUA cu oferte incredibile și strategii de atragere a clienților. Cu toate acestea, problemele legate de livrare și serviciul clienți nu trebuie ignorate. În timp ce Temu continuă să atragă utilizatori, impactul său asupra economiei americane rămâne de văzut și va continua să fie subiect de dezbatere în viitorul apropiat.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine