Nicolae Robu, fostul primar al Timisoarei, atacat de un medic de la ATI

13 aprilie 2021   Știri interne

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a postat un mesaj pentru guvernați prin care cere relaxarea măsurilor în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Răspuns la intervenția sa a primit de la un medic din orașul de pe Bega, care l-a certat pentru discuția de pe rețeaua de socializare.

article img
Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei

Nicolae Robu, atacat pe Facebook

Postarea fostului edil al Timișoarei a atras critici, dar și laude. Mulți admiratori au rezonat cu părerea politicianului, alții l-au criticat și acuzat de manipulare, printre care și un medic de la ATI.

Redăm mai jos textul postat de Nicolae Robu: 

♦️Lăsați terasele deschise și în weekend cel puțin ca și în timpul săptămânii!

♦️ Și după ora 18.00 vor fi la ele același număr de clienți ca și până la ora 18.00, capacitatea fiind stabilită în conformitate cu regulile în vigoare!

♦️ Deci, niciun risc suplimentar de îmbolnăvire nu există!

♦️ Înțelegeți că ne faceți rău ținându-ne inutil în case!

♦️ Și faceți rău și unui sector economic întreg -HoReCa-, celor ce-l deservesc ca angajați și patroni, DAR ȘI TUTUROR FURNIZORILOR LUI, PÂNĂ LA PRODUCĂTORII FINALI! Căci HoReCa înseamnă indirect și producătorul de

✅ legume,

✅ fructe,

✅ carne,

✅ ouă,

✅ lapte și lactate,

✅ băuturi nonalcoolice și alcoolice,

✅ consumabile de întreținere, etc!

♦️ Lăsați-ne să facem sport! Nu se va îmbolnăvi nimeni în plus! Ne-o arată toată experiența de peste un an cu afurisita boală!

♦️ Renunțați la măsurile deja dovedite și la Timișoara și peste tot ca ineficiente, cum sunt cele avute în vedere mai sus, cum a fost și carantina! Nici cea mai mică creștere nu a apărut după ce s-a renunțat la carantină, ci, dimpotrivă, ca și astă toamnă la Timișoara și ca peste tot, inclusiv în această perioadă, cu măsuri raționale, dar fără excese inutile gen carantină, după atingerea crestei valului, a urmat scăderea continuă, chiar în pași mai mari după ce s-a ieșit din carantină!

🔴 Să fiu înțeles corect: subscriu la faptul că se impun măsuri, precum distanțarea și purtarea măștii în spații închise -și nu a orice măști, ci a unor măști de calitate!-, dar, personal, am convingerea că în aer liber masca nu ajută! Am asumat să experimentăm asta în Timișoara, în vară, când eram Primar, opunându-mă purtării măștii la promenadă și s-a dovedit că nu s-a îmbolnăvit nimeni nepurtând mască la promenadă! Chiar în condițiile unei densități destul de ridicate de oameni!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

La scurt timp, Amin Zahra, un medic din Timisoara, i-a dat o replica taioasă. „De ce nu veniți si la noi pe ATI ca vad ca va pricepeți la toate :) poate ne învățăti si cum sa ii tratam. Cum puteți sa afirmati ca sălile de sport nu sunt sursa de infecție (nici sosoaca nu ar fi zis asa ceva) 100 de oameni într-un loc inchis si unde se transpira si consumul de oxigen e mai mare credeți ca ar fi un loc steril? Cand o sa terminați cu manipularea asta ieftina? Realizați ca sunt vieți la mijloc. Stiu ca nu va pasa ca un "politician adevarat"

article img

Nicolar Robu, un controversat politician și om de afaceri

Fostul edil al orașului de pe Bega a devenit destul de popular în ultimii ani, în special în cele două mandate pe care le-a avut ca primar în Timișoara, din 2012, până în octombrie 2020. Numele lui Nicolae Robu a fost invocat pentru prima dată într-un dosar DNA (Direcția Națională Anticorupție), în 17 februarie 2017, pentru acuzații de încălcarea atribuțiilor de serviciu prin care fi deposedat Statul Român de 967 imobile, în perioada 1996-2015, cu un prejudiciu de 40 de milioane de euro.

Nicolae Robu ar fi realizat sute de contracte de vânzare-cumpărare către persoane ce nu ar fi trebuit sa beneficieze de Legea 112/1995. Politicianul nu a fost găsit vinovat pentru deposedările făcute.

Omul de afaceri a născut controverse după ce, în 2014, a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 2.500 de lei pentru postări rasiste. De asemenea, membrul PNL a avut o relație tensionată cu jurnaliștii, cu care a folosit un limbaj agresiv și vulgar atât în conferințele de presă, cât și la anumite evenimente.

Nicolae Robu a fost din 2004 până în 2008 rector al Universității Politehnica din Timișoara. De altfel, omul de afaceri este și profesor universitar.