Viorica Dăncilă a dezvăluit ce notă a luat la Bacalaureat. Răspunde și acuzațiilor din trecut: „Faptul că nu am școală ...”

Publicat:
5 minute

Viorica Dăncilă a fost întrebată de către prezentatoarea Denise Rifai care a fost acuzația care a deranjat-o cel mai tare în mandatul său de premier al României. Fostul lider PSD a mărturisit că singurul lucru care a supărat-o a fost faptul că s-a spus că nu are școală, dezvăluind astfel ce notă a luat la Bacalaureat, dar și ce note a avut în facultate și ce studii are.

Viorica Dăncilă, în emisiunea „În Opoziție”, cu Denise Rifai. Foto: Gândul.ro

Denise Rifai a întrebat-o pe Viorica Dăncilă în emisiunea „În Opoziție” de pe Gândul.ro ce notă a luat la BAC, dar și la ce nedreptăți a fost supusă în perioada în care a fost premier.

Viorica Dăncilă a spus că cel mai mult a supărat-o faptul că s-a vehiculat că nu are școală, mai ales că a luat examenul de Bacalaureat cu notă mare, dar și că are studii superioare: facultate și master.

În declarația sa, Viorica Dăncilă a făcut aluzie, din nou, la studiile lui Marcel Ciolacu, care a luat BAC-ul cu o notă foarte mică, 7.03, notă de care premierului României nu îi este rușine de nota pe care a luat-o și nu arată diploma pentru că oamenii vor crede că e falsă.

„Eu am cerut să se dea și nota. Știți că acum la examene ești admis/respins. Pe timpul meu, îți afișa și nota. Între timp nu se mai afișează. Vrem să câștigăm niște drepturi sau să pierdem niște drepturi? S-a dat, s-a întrebat: «domne, se poate da și nota?». «Normal, dați și nota». S-a dat și nota, 7.03. Cu asta am închis discuția.”, a spus Marcel Ciolacu într-o emisiune difuzată de Hotnews.ro, făcând încă o gafă în ceea ce privește afișarea notelor după examenul de Bacalaureat, care sunt publice, de fapt, după sesiune.



Ce notă a luat Viorica Dăncilă la BAC

„Faptul că nu am școală, terminând o facultate cu medie mare. Vedem acum că se pune problema unui bacalureat (n.red. referire la materialul recorder care a dezvăluit că Marcel Ciolacu a luat BAC-ul cu notă mică).

Sunt inginer, sunt inginer petrolist. Am luat 8.67 la BAC, iar facultatea am terminat-o cu media 9. Facultate de cinci ani, la stat. Am făcut și masteratul, m-am perfecționat în diferite domenii. Am avut nevoie de anumite abilități pentru a-mi desfășura activitatea. Dar important este, repet, mi recunosc greșelile, dar nu am greșit niciodată față de țara mea și față de poporul român. Sunt cei de acum care greșesc și în exprimare, dar și prin măsurile pe care le iau.”, a declarat Viorica Dăncilă în emisiunea „În Opoziție” de pe Gândul.ro.

În septembrie 2024, Viorica Dăncilă s-a alăturat Partidului Național Conservator Român (PNCR), condus de europarlamentarul Cristian Terheș, și v candida la alegerile parlamentare din 2024.

Viorica Dăncilă a fost prima femeie prim-ministru din istoria României, ocupând această poziție din ianuarie 2018 până în noiembrie 2019.

Înainte de a deveni prim-ministru, Viorica Dăncilă a fost membră a Parlamentului European din partea Partidului Social Democrat (PSD). A candidat la alegerile prezidențiale din 2019 din partea PSD, dar a pierdut în turul doi în fața actualului președinte, Klaus Iohannis.



Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine