Ultima dorință a prințului Philip înainte să moară, îndeplinită de Regină
Ultima dorință a prințului Philip înainte să moară a fost îndeplinită. Soția sa, Regina Elisabeta a II-a a ținut ca totul să fie conform doleanțelor ducelui de Edinburgh.
Prințul Philip. Sursa foto: The Royal Family
Ultima dorință a prințului Philip înainte să moară
Prințul Philip a murit la 99 de ani, în pace, în reședința sa, Castelul Windsor, după o perioadă lungă în care a agonisit în spital din cauza problemelor cardiace de care suferea de mai mult timp.
„A fost dorința ducelui să moară în pace în casa sa, în patul său. Știm că a fost luat de la spital pentru a se odihni acasă și pentru a muri în locul ales de el, nu în spital, înconjurat de medici și asistente, ci alături de familie. Prințul Philip nu a dorit mare tam-tam, voia să facă lucrurile în felul lui până la final.”, a declarat o sursă din Familia Regală, pentru The Post..
În februarie, ducele de Edinburgh a fost internet în spital și supus unei intervenții chirurgicale la inimă, după care a fost externat pe 16 martie, fiind ultima dată când a fost văzut în public.
Regina Elisabeta a II-a a considerat mereu Castelul Windsor casa ei, iar Palatul Buckingham un simplu birou, locul în care lucra. În ultimii ani, prințul Philip și-a petrecut majoritatea timpului în Ferma din satul Wolferton.
Vara trecută, regina și soțul lui au mers împreună, pentru câteva săptămâni, în ferma în care ducele locuia de mai bine de trei ani. Prințul Philip a revenit în martie la Palatul Windsor, în contxtul pandemiei cu noul coronavirus.
Ferma Wood este locul în care familia regală se retrăgea deseori pentru a scăpa de publicitate, în ultimii 50 de ani. Când se aflau în această locație, servitorii nu purtau uniformele roiale, iar prințul Philip nu ținea nicio ceremonie. Este locul în care și regina Elisabeta chiar gătea sau spăla vase, potrivit Daily Telegraph.
Ducele de Edinburgh și-a dorit să doarmă în pace în confortul casei sale, o ultimă dorință care a devenit împlinită.
Ducele de Edinburgh a murit la 99 de ani, ceea ce îl face cel mai longeviv consort monarh din istoria Marii Britanii. Funerariile prințului Philip vor avea loc la Capela Sfântul George de la Castelul Windsor, fiind una dintre cerințele sale înainte să moară, iar ceremonia se va desfășura așa cum ducele a cerut înainte să treacă în neființă.
Cine a fost prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a?
Prințul Philip sa-a căsătorit cu prințesa Elisabeta în 1947, după ce a curtat-o intens, după al Doilea Război Mondial.
În cei 70 de ani de serviciu, ducele de Edinburgh a însoțit-o de nenumărate ori pe Elisabeta în desele angajamente regale, însă a avut numeroase apariții și singur. Regina l-a lăudat drept „forța și ghidul său constant”.
Prințul Philip a fost remarcat des în spațiul public, uneori chiar în ținute spectaculoase, arătând un gust deosebit pentru modă. El s-a retras din viața publică în august 2017.
Ducele de Edinburgh a fost un filantrop important și a fost asociat cu 800 de organizații care militau pentru binele planetei. El a fondat Duke of Edinburgh Awards Scheme, un program de dezvoltare a tinerilor care funcționează în peste 130 de țări și teritorii din întreaga lume.
După ce s-a retras, Philip și-a petrecut o mare parte din timp la proprietatea rurală Sandringham a reginei. A fost văzut ocazional în anii următori la evenimente private de familie, cum ar fi nunțile ducelui și ducesei de Sussex și ale prințesei Eugenie la Jack Brooksbank, ambele la castelul Windsor.
Vârsta înaintată a lui Philip a însemnat că sănătatea sa fusese subiectul multor atenții media în ultimii ani. În decembrie 2019, ducele a fost dus la spital după ce a dat semnale îngrijorătoare în ceea ce privește sănătatea lui, în trecut fusese internat pentru diferite probleme medicale, inclusiv pentru o înlocuire a șoldului și pentru tratamentul infecțiilor vezicii urinare.
Prințul Philip s-a născut prințul Pilip al Greciei și Danemarcei pe insula greacă Corfu în 1921. La 18 ani, împreună cu familia sa, după ce regele Constantin a fost obligat să abdice, ducele de Ediburgh a fost nevoit să plece la Paris, iar 1928 s-a stabilit în Anglia.
Educația lui Philip a fost formată în Marea Britanie, Franța și Germania. La maturitate, ducele a devenit ofițer naval decorat pentru serviciul său în timpul celui de-al doilea război mondial și, când pacea a revenit, a reaprins o prietenie anterioară cu Elizabeth, care a înflorit rapid într-o poveste de dragoste publică.
Pentru mariajul cu regina Elisabeta, ducele a renunțat la toate titlurile sale și chiar a luat numele de familie Mountbatten, din partea mamei sale.
Ducele și Regina s-au căsătorit la Westminster Abbey în 1947 și au avut patru copii: Charles, Anne, Andrew și Edward, scrie CNN.com.