Studiu Reuters: efectele petiției anti vaccinare Covid-19 semnată și de Michael Yeadon, fost vicepreședinte Pfizer

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

Michael Yeadon, fost vicepreședinte al Pfizer. Sursa foto: IMDB

Michael Yeadon, fost vicepreședinte al Pfizer, împotriva vaccinurilor COVID-19

Unul dintre cei mai cunoscuți autori ai petiției împotriva vaccinurilor anti COVID-19 este tocmai omul de știință Michael Yeadon, fost vicepreședinte al companiei Pfizer.

Pfizer este de altfel compania care a lansat pe piață primul vaccin anti coronavirus. Cercetătorul a lansat în spațiul public acuzații destul de grave, una dintre cele mai periculoase fiind chiar despre faptul că vaccinul anti covid-19 ar provoca infertilitatea la femei.

În acest scop, autorii petiției au venit cu argumente nefondate către  Agenția Europene pentru Medicamente (EMA), căreia i-au cerut oprirea studiilor clinice pentru vaccinul COVID-19, lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, la aproape două luni după semnarea petiției împotriva vaccinului COVID-19 s-a lansat pe piață vaccinul Pfizer al Uniunii Europene, dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Potrivit Reuters, o mare parte din oameni au fost influențați de zvonurile cu privire la infertilitatea produsă de vaccinul anticovid.

Potrivit unui sondaj realizat în ianuarie 2021, 13% din oameni nevaccinați din S.U.A au fost informați despre zvonul cu privire la infertilitatea pe care ar produce-o vaccinul anticovid, iar ce a adus un dram de credibilitate acestei petiții a fost faptul că Michael Yeadon, fost vicepreședinte al companiei Pfizer, unde a lucrat 16 ani ca cercetător, este unul dintre cei mai înfocați oameni de știință împotriva vaccinurilor anti covid.

După ce a renunțat la colaborarea cu Pfizer, Michael Yeadon a fondat o firmă biotehnologie, cumpărată ulterior de producătorul de medicamente elvețian Novartis cu 325 de milioane de dolari. Foștii colegi de la Pfizer spun că nu-l mai recunosc pe acesta, mai ales că era o persoană căreia nu-i plăcea publicitatea și că era susținător al vaccinurilor. Mai mulți foști colegi cred că pandemia l-a schimbat pe Yeadon.

„Aceste afirmații sunt false, periculoase și extrem de iresponsabile. Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt cea mai bună cale prin care putem proteja oamenii de coronavirus și vom salva mii de vieți.”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Marea Britanie, scrie descoperă.ro.

Pandemia coronavirus la nivel global. Când a început și câți oameni au murit

Până în momentul de față, pandemia COVID-19 a ucis 2,6 milioane de oameni la nivel global. Coronavirus, numit și coronavirus Wuhan după numele orașului din China de unde a început răspândirea lui, este un virus foarte periculos pentru umanitate.

La nivel oficial și public, primele cazuri de COVID-19 au apărut pe 12 decembrie 2019. În realitate, în China, virusul ar fi apărut cu o lună și jumătate înainte de data menționată.

Primele cazuri de pneumonie de cauză necunoscută a fost legat de consumul de pește sau animale vii din piața din Wuhan. Oamenii de știință au realizat că se luptă cu un inamic nou, asta pentru că niciun vaccin și tratamente existente nu au dat randament în acest nou tip de coronavirus.

În România și Republica Moldova, primele cazuri de coronavirus au fost confirmate pe 26 februarie și respectiv 7 martie 2020. Pe 11 martie 2020 OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a declarat că la nivel mondial omenirea se luptă cu o pandemie de SARS-COVID-19. În cazul noului coronavirus, perioada de incubație este 1 și 14 zile. Printre simptome se regăsesc febră, tuse și dificultăți de respirație, potrivit vaccination.info.eu.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine