O studentă din Capitală, reținută din cauza incompetenței polițiștilor

Publicat:
2 minute

Un echipaj de Poliție din Capitală a făcut o gafă monumentală. Au arestat o studentă de 22 de ani din București, după ce aceasta le-a aruncat la gunoi o imprimantă mobilă.

Întreaga întâmplare a avut loc într-un moment în care polițiștii au fost neatenți după un control în trafic. Mai exact, tânăra de 22 de ani din București a fost oprită de către un echipaj de la Brigada Rutieră, care i-au dat amendă pentru nerespectarea condițiilor de circulație n trafic, mai exact pentru folosirea unor folii neomologate pe care le avea la geamurile mașinii.

Polițiștii au scos procesul verbal pe loc, căci aveau pe teren o imprimantă mobilă pentru un test antidrog. Însă după ce au sancționat-o pe tânără, cei doi au uitat imprimanta pe capot-o mașinii, după care au plecat de la fața locului.

Fără să știe ce să facă într-o astfel de situație, tânăra a luat imprimanta de pe stradă și a aruncat-o la gunoi.

După ce și-au dat seama că nu mai au imprimanta, polițiștii au verificat pe camere ce s-a întâmplat și astfel au văzut că fata a aruncat imprimanta la gunoi. Chemată la secție, studenta de 22 de ani s-a speriat și a mers să caute imprimanta la gunoi, însă nu a mai găsit nimic. Pentru cele întâmplate, tânăra a fost reținută 24 de ore, are dosar penal și este cercetată pentru furt.

Întâmplarea a avut loc pe 10 octombrie, iar costul imprimantei este de 2.750 de lei.

Părinții reclamă că totul este un abuz și că nu este normal ce se întâmplă. „Consider că cei doi agenți de poliție care au pierdut acest dispozitiv încearcă să scape de cercetare, găsind vinovatul. Cu siguranță e un abuz, nu e o faptă penală. Cel puțin dacă se va dovedi cu siguranță nu e vorba de furt. Recomandarea mea e să ne îndreptam împotriva organului de cercetare penală pentru că e cel puțin exagerată aceasta măsură, dacă nu abuzivă, chiar ilegală.”, a declarat Mihai Ravescu, avocatul tinerei.

Mai mult decât atât, polițiștii de la Secția 8 au făcut percheziții în casa studentei de 22 de ani, dar și la domiciliul părinților din județul Argeș.

„În fapt, la data de 10 octombrie 2024, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.30, o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil, aparținând unui echipaj de poliție, pe o stradă din Sectorul 2. La data menționată, la scurt timp după ce a fost sancționată contravențional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea polițiștilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe polițiști în imposibiltatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceștia s-au întors la locul evenimentului.”, se arată într-un comunicat trimis de către Poliția Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine