Încă doi sportivi de triatlon s-au îmbolnăvit după ce au înotat în râul Sena la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat:
2 minute
Autor: Redacția

Doi sportivi de triatlon din echipa Portugaliei s-au îmbolnăvit în urma participării la competiția de triatlon desfășurată în râul Sena. Vasco Vilaça și Melanie Santos au dezvoltat infecții gastrointestinale după ce au înotat în Sena pe 5 august.

Jocurile Olimpice din Paris 2024, Sena

Potrivit Comitetului Olimpic Portughez (COP), simptomele lui Vasco Vilaça sunt mai severe decât ale colegei sale, Melanie Santos. „Starea lui clinică este stabilă și echipa de sănătate a COP ia toate măsurile necesare pentru a monitoriza și trata sportivul în Satul Olimpic”, a declarat COP pe 7 august.

Melanie Santos a prezentat simptome similare, dar într-o formă mai ușoară.

Acesta nu este primul incident de acest fel de la Jocurile Olimpice din Paris din 2024, având în vedere că și sportiva belgiană Claire Michel s-a retras din competiția de ștafetă mixtă de triatlon, desfășurată luni, după ce s-a îmbolnăvit.

În plus, alți trei triatleți, care au concurat în cursele masculine și feminine pe 31 iulie, s-au îmbolnăvit în zilele următoare, deși nu este clar dacă apa din Sena a fost cauza principală.

Înotul în Sena a fost interzis aproape un secol, din 1923, din cauza nivelului ridicat de poluare a apei. Totuși, Parisul a lansat un plan ambițios, investind 1,4 miliarde de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii, cu scopul de a permite desfășurarea unor evenimente de înot în râu.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine