Canicula revine în forță. Care sunt zonele afectate și ce temperaturi se vor înregistra?

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu de caniculă pentru începutul săptămânii, anunțând revenirea temperaturilor extreme în majoritatea regiunilor țării.

Luni, 12 august: În sudul Crișanei, Banat, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei, se va resimți din plin canicula.

12 august

Temperaturile maxime vor atinge valori de 35...37 de grade, iar izolat, se vor înregistra până la 38 de grade Celsius.

Pe lângă aceasta, disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade.


Marți, 13 august: Canicula se va extinde în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 38 de grade.

13 august

În același timp, Banatul, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei vor fi sub avertizare de cod portocaliu, cu temperaturi de până la 40 de grade și disconfort termic accentuat.


Miercuri, 14 august: Canicula va persista în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și local în vestul și centrul Munteniei, unde maximele vor fi de 35...37 de grade.

14 august

Banatul, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și sud-vestul Munteniei vor fi sub incidența unui nou cod portocaliu, cu temperaturi ce vor ajunge la 39 de grade.

Nopțile tropicale vor continua, cu minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, ajungând izolat până la 24 de grade în sudul Banatului.

ANM avertizează că aceste fenomene de caniculă și disconfort termic vor persista și în zilele următoare în vestul țării, local în sud și pe arii restrânse în centru, recomandând populației să evite expunerea prelungită la soare și să consume lichide în cantități suficiente.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine