Boala autoimună de care suferă Carmen Tănase. Provoacă depresii severe, cancer și dereglări hormonale: „Am slăbit 10 kilograme, ce să mai zic”

Publicat:
5 minute

Carmen Tănase (63 de ani) suferă de o boașă autoimună care i-a dereglat metabolismul, drept urmare s-a îngrășat și a slăbit de mai multe ori, de când a descoperit afecțiunea. Este vorba de o boală autoimună care poate da complicații mari, în special depresii, dar și cancer sau alte boli.

Carmen Tănase suferă de tiroidă autoimună


Carmen Tănase este una dintre cele mai asumate persoane publice, iar când vine vorba despre întâmplările din viața ei, actrița povestește fără menajamente. Așa se face că a dezvăluit și care este cel mai mare viciu al ei. Poate mulți dintre voi știți, însă pentru cei care nu știu, Carmen Tănase este fumătoare de prin adolescență și nu a renunțat la țigări aproape niciodată.

Deși știe că fumatul chiar dăunează grav sănătății, Carmen Tănase nu poate renunța la țigări. Însă pentru a face, totuși, o schimbare în viața ei, actrița a renunțat la țigara clasică în favoarea unei țigări electronice (n.red. Iqos), din care trage cu poftă ori de câte ori simte nevoia.

„La asta nu renunț nici să mă omori (n.r. la țigară). După ce că am trecut la „deviceuri”, ai putea spune mulțumesc că nu ți-am făcut fum aici. Și ce? Să mor sănătoasă? Asta e chiar culmea, să nu pot să fumez sau să beau cafea, altceva nici nu fac, atât. Nici nopțile nu le dorm, pentru că așa e profesia. Dacă se termină spectacolul la 22:00 și merg până acasă, nu te poți culca imediat ce ajungi acasă.”, a spus Carmen Tănase despre dependența de țigări. În România, peste patru milioane de români sunt dependenți de țigări, printre care, desigur, și actrița.

Boala autoimună de care suferă Carmen Tănase

Problemele de sănătate îi dau bătăi de cap actriței Carmen Tănase, căci suferă de mai multe afecțiuni, printre care cifoză și scolioză, dobândite din copilărie, care îi dau dureri mari de spate.

Carmen Tănase a fost prezentă în podcastul lui Bursucu, unde a vorbit despre ce înseamnă viața ei, dar mai ales cum face față problemelor pe care le întâmpină.

La un moment dat, actrița a fost întrebată de Adrian Cristea despre diete și cum își menține silueta, iar Carmen Tănase a dezvăluit boala autoimună de care suferă.

„Nu am ținut dietă toată viața, am început să mă îngraș după ce m-am îmbolnăvit de tiroidă. De pe la 30 și ceva de ani am ținut toate dietele posibile și imposibile. Am slăbit și apoi m-am îngrășat la loc. Acum am slăbit 10 kilograme, ce să mai zic, dar mai trebuie, însă nu vreau să mă usuc acum să-mi cadă și fața.”, a declarat Carmen Tănase în podcastul lui Bursucu de pe Youtube.

Ce este boala tiroidă?

Boala tiroidiană este un termen care cuprinde diverse afecțiuni ale glandei tiroide, o glandă situată în partea anterioară a gâtului, sub mărul lui Adam. Această glandă produce hormoni care reglează metabolismul corpului, influențând aproape fiecare aspect al funcționării acestuia, inclusiv ritmul cardiac, temperatura corpului și modul în care organismul utilizează energia.

Printre cele mai comune afecțiuni tiroidiene se numără:

Diagnosticul și tratamentul bolilor tiroidiene depind de natura specifică a afecțiunii și pot include teste de sânge pentru a evalua nivelurile hormonale, imagistică medicală (precum ecografie sau scanare cu iod radioactiv) și tratament cu medicamente sau intervenții chirurgicale, în funcție de caz.

Factorii care duc la îmbolnăvirea tiroidei?

Tiroidita autoimună, cunoscută și sub numele de tiroidită Hashimoto, este cauzată de o reacție anormală a sistemului imunitar care declanșează atacul împotriva propriei glande tiroide. Cauzele exacte ale acestei reacții autoimune nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că o combinație de factori genetici și de mediu poate juca un rol important în dezvoltarea bolii.

Factori care pot contribui la activarea tiroiditei autoimune includ:

Deși acești factori pot contribui la activarea tiroiditei autoimune, este important să subliniem că nu toate persoanele expuse la acești factori dezvoltă boala. Interacțiunea complexă între factorii genetici și de mediu nu este pe deplin înțeleasă, iar cercetările continuă pentru a determina mai bine mecanismele implicate în această boală.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine