Ahold Delhaize (Mega Image) achiziționează lanțul de magazine Profi

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

Ahold Delhaize, gigantul mondial de retail alimentar cu 19 branduri la nivel global, inclusiv Mega Image, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea întregii rețele de magazine Profi din România.

profi. captură Google Maps

Această tranzacție de 1,3 miliarde de euro este încă în așteptarea aprobărilor reglementare, și se preconizează că va fi finalizată în 2024. Unirea Mega Image cu Profi va extinde prezența Ahold Delhaize pe teritoriul României, promițând beneficii atât pentru clienți, cât și pentru angajați.


Jesper Lauridsen, COO al Ahold Delhaize pentru Europa Centrală și de Est, a subliniat potențialul pieței românești de retail și a exprimat entuziasmul companiei de a combina forțele cu Profi. Mircea Moga, CEO al Mega Image, a evidențiat sinergiile dintre cele două branduri și a subliniat angajamentul continuu față de clienți și comunitate.


Profi, cu peste 1.650 de magazine în România și aproximativ 1,3 milioane de clienți zilnici, este unul dintre cei mai mari angajatori privați din țară. Gaëtan Pacton, CEO al Profi, a evidențiat creșterea rapidă a retailerului și a vorbit despre o nouă etapă de dezvoltare post-achiziție.


Ahold Delhaize este un lider global în retail, cu prezență puternică în SUA, Europa și Indonezia. Cu sediul în Țările de Jos, este listată la bursele Euronext Amsterdam și Bruxelles.

Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, este unul dintre cei mai mari retaileri din România, având peste 969 de magazine.

Profi este unul dintre cei mai importanți retaileri din România, cu o rețea extinsă de magazine și venituri de peste 2,5 miliarde de euro în ultimele 12 luni.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine