Statistici sumbre OMS. Câți oameni vor muri de COVID-19 în Europa

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, cu îngrijorare, că numărul persoanelor care vor muri de COVID-19, până la 1 Decembrie 2021, se anunță a fi de peste 200.000.

article img

În Europa vor muri peste 200 de mii de persoane până la 1 Decembrie. Foto: Arhivă

OMS: „O estimare fiabilă ce prevede 236.000 noi decese în Europa până la 1 decembrie”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat printr-o declarație de presă făcută de directorul Biroului OMS pentru Europa, Hans Kluge, citat de AFP şi EFE, că urmează să moară 236.000 de persoane din cauza Covid-19. Data estimativă: 1 decemrbie 2021.

„Săptămâna trecută, numărul deceselor în regiune a crescut cu 11%, o estimare fiabilă ce prevede 236.000 noi decese în Europa până la 1 decembrie”, cu mențiunea că persoanele decedate se vor adăuga celor 1,3 milioane de oameni morți din cauza COVID-19 pe ″vechiul continent″⁣, a anunțat Hans Kluge, scrie Agerpres.

De asemenea, directorul Biroului OMS pentru Europa, Hans Kluge, a ținut să menționeze că numărul de îmbolnăviri în creștere este cauzat de scăderea indicelui de vaccinare în câteva țări de pe continent.

Reprezentantul OMS a declarat și că rata de infectare este asociată și cu varianta Delta de coronavirus, care este mai contagioasă și mai agresivă chiar și pentru tineri și copii, dar și pentru că s-au relaxat restricțiile, iar oamenii au călătorit mai des în această perioadă.

„Trebuie să fim fermi în menţinerea măsurilor de protecţie, inclusiv vaccinările şi măştile sanitare. Vaccinurile sunt calea pentru a redeschide activităţile sociale şi a stabiliza economia”, a mai declarat Hans Kluge.

Când a apărut coronavirus și dezastrele produse pandemie

Noul coronavirus își are originea în China, Wuhan, capitala provinciei Hubei, locul din care s-a răspândit în toată lumea. Varianta oficială este că într-o piață de pește, unde s-a consumat carne crudă, ar fi fost răspândit virusul, motiv pentru care se consideră că noul coronavirus are origine zoonotică. În 2019, octombrie-noiembrie, au apărut primele cazuri de SARS-COVID-19, în China, după care virusul s-a răspândit în toată lumea.

COVID-19 este un sindrom respirator acut și se transmite prin secreții nazale, strănut, tuse sau expirație. Perioada de incubație a virusului este între 2 și 14 zile, cu o medie între 3 și 24 de zile. Ca și în cazul gripei, coronavirusul poate să prezinte reacții severe, simptome ușoare, ori asimptomatice. Cele mai frecvente simptome în cazul SARS-COVID-19 sunt febră, tuse, dificultăți de respirație, dureri musculare și oboseală, pneumonie, sindrom de detresă respiratorie acută și chiar deces, scrie wikipedia.ro.

Pentru ca răspândirea virusului să fie oprită, este necesar ca oamenii să aibă o igienă mai bună, să folosească des apa și săpunul pentru dezinfectarea mâinilor, ori dezinfectanți cu peste 70% alcool și să poarte mască, conform OMS.

De menționat că virusul coronavirus a apărut pentru prima dată în 1930, după ce o echipă de medici au descoperit că bronșita infecțioasă aviară a puilor de găină a fost cauzată de un virus cunoscut acum sub numele de virusul bronșitei infecțioase aviare. La om, coronavirusul a fost descoperit în 1960, după analiza cercetătorilor de la Common Cold Unit din Salisbury, Marea Britanie, care au arătat că răcelile comune pot fi provocate nu numai de rinovirusuri, dar și de un coronavirus.

Clasificarea coronavirușilor: Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Deltacoronavirus, Gammacoronavirus.

Până pe 30 august 2021, au fost infectate cu SARS-COVID-19 - 217,359,913, dintre care au murit 4,517,926 și s-au vindecat 194,292,019 de persoane, anunță worldometers.info/coronavirus.

article img

Pe teritoriul țării noastre noastre, până azi, 30 august, au fost raportate 1.097.452 de cazuri de COVID-19, dintre care au murit 34.528 de persoane de virusul SARS-COVID-19.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine