Înainte de a-ți mai cumpăra orice produs Chanel, trebuie să știi neaparat asta

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Cu siguranță 99% dintre oameni cunosc brandul Chanel sau, cel puțin, au văzut celebrele inițiale încrucișate pe produsele casei Chanel. Deși majoritatea oamenilor care poartă Chanel nu cunosc istoria din spatele brandului, cine este fondatoarea Coco Chanel și cum a ajuns Chanel să devină un nume important în industria modei, dar și a frumuseții, multe persoane continuă să achiziționeze produse Chanel fără să-i cunoască adevărata valoare.

În spatele luxului Chanel există o poveste impresionantă de viață, o poveste care nu începe cu zâne, prea multe zâmbete sau multă fericire. De fapt, Coco Chanel, fondatoarea casei Chanel, a avut o viață extrem de tristă, a făcut parte dintr-o familie săracă, a trăit în orfelinate și s-a descurcat greu în primii ani de viață, marcată de moartea mamei, a fraților și abandonul tatălui.

Mulți oameni cumpără haine de brand doar pentru că sunt la modă, pentru că le poartă celebritățile, dar și pentru că își doresc să atragă atenția, să devină importanți prin ținutele pe care le poartă. O capcană a societății în care mulți dintre noi cădem, însă la o atentă documentare, brandurile renumite, printre care și Chanel, merită mai mult de atât. Merită să fie purtate cu mândrie și recunoștință, pentru că au fost realizate de adevărate genii în design. Dacă vă regăsiți în rândurile de mai sus, vă invităm să parcurgeți câteva momente pentru a cunoaște, cât de cât, impresionanta viață a celebrei Coco Chanel.

Menționez că titlul a fost intenționat publicat în forma regăsită, tocmai pentru a atrage publicul interesat de produsele Chanel, nu de povestea lui Coco Chanel, deși viața celebrei creatoare de modă este cu mult mai importantă și este, de asemenea, esențial de cercetat, înainte de a cumpăra orice produs al casei Chanel. Din respect pentru Coco Chanel.

Viața lui Coco Chanel: de la sărăcie la legenda modei

Coco Chanel, un nume care este sinonim cu eleganța și inovația în lumea modei, a fost, este și va rămâne unul dintre cei mai mari designeri din toate timpurile. Povestea ei de viață este o epopee a transformării și a determinării, exemplificând puterea unei femei de a schimba normele și a redefine modul în care oamenii văd stilul și frumusețea.

Născută pe 19 august 1883, în Saumur, Franța, sub numele Gabrielle Bonheur Chanel, viitoarea regină a modei a avut o copilărie marcată de sărăcie și tragedie. După moartea mamei ei, tatăl a abandonat-o pe ea și pe ceilalți frați într-un orfelinat, unde Gabrielle a învățat arta cusutului.

Coco Chanel a început cariera ca cântăreață în cafenele și cluburi de noapte, și a fost aici unde și-a dobândit porecla "Coco". Dar muzica nu a fost adevărata ei pasiune.

În ceea ce privește începuturile carierei Coco Chanel în domeniul croitoriei. După moartea mamei sale și abandonul tatălui, Gabrielle (Coco) și sora ei au fost trimise la mănăstirea Aubazine, care funcționa și ca orfelinat. Aici, surorile călugărițe le-au învățat pe fete arta cusutului, o îndeletnicire care avea să devină ulterior fundamentul carierei lui Coco.

După ce a împlinit 18 ani, Chanel a părăsit mănăstirea și s-a mutat la casa de pensionare Moulins, unde și-a găsit un loc de muncă ca și croitoreasă. Pe lângă cusut, Coco a început să cânte în cluburile locale, ceea ce a condus la obținerea poreclei sale, "Coco".

Există o serie de surse care confirmă aceste detalii, inclusiv publicații de prestigiu precum The Guardian și BBC. Acestea evidențiază faptul că Chanel nu numai că a învățat arta cusutului în orfelinat, dar a și folosit aceste abilități pentru a-și clădi fundația în industria modei. Experiența ei timpurie la Moulins a pregătit-o pentru lansarea primului său magazin de pălării în Paris în 1910, marcând începutul unei ere noi în lumea modei.

Pălăriile au făcut-o celebră pe Coco Chanel

Așadar, viziunea ei unică asupra modei a început să iasă la iveală când și-a creat pălării pentru ea și prietenii ei. Deschizându-și primul său magazin de pălării în 1910, Chanel a câștigat rapid faimă pentru abordările sale nonconformiste și inovatoare.

De-a lungul anilor, Coco Chanel a devenit faimoasă pentru eliminarea corsetelor și pentru introducerea unei linii mai lejere, mai naturale în designul hainelor pentru femei. A văzut nevoia unei mode care să permită femeilor să se miște liber și să se simtă confortabil în hainele lor. A introdus costumele „tailleur”, bluzele și puloverele, piese care înainte erau considerate doar pentru bărbați.

Unul dintre cele mai revoluționare produse ale ei a fost „The little black dress” - „Micuța rochie neagră”, o piesă esențială din garderoba oricărei femei și până în ziua de astăzi. A fost o soluție elegantă și versatilă pentru multe ocazii.

Dar inovațiile ei nu s-au oprit doar la îmbrăcăminte. Coco Chanel a lansat și primul său parfum, Chanel No. 5, în 1921. Acesta a devenit un simbol al luxului și al feminității și rămâne unul dintre cele mai vândute parfumuri din lume.

Așadar, parfumul Chanel No. 5 a fost creat după ce Coco Chanel și-a stabilit deja renumele cu pălăriile și alte articole de îmbrăcăminte. Chanel No. 5 a fost lansat în 1921. Astfel, pălăriile și alte creații vestimentare au precedat lansarea acestui iconic parfum. Chanel No. 5 a devenit faimos datorită compoziției sale inovatoare, fiind unul dintre primele parfumuri care a folosit aldehide în cantități semnificative, ceea ce i-a conferit un miros distinct și modern. Coco Chanel l-a ales ca fiind al cincilea eșantion prezentat de parfumierul Ernest Beaux, de unde și numele „Chanel No. 5”.

De ce a devenit Coco Chanel unul dintre cei mai mari designeri din toate timpurile? Motivul este simplu: ea a fost o vizionară care a înțeles nevoile și dorințele femeilor din vremea ei. A adus confortul în avangarda modei, demonstrând că stilul nu trebuie să fie restrâns sau inconfortabil. A distrus barierele tradiționale dintre masculin și feminin, creând piese care puteau fi purtate cu mândrie de ambele sexe.

Coco Chanel a învățat și a aplicat regulile modei doar pentru a le încălca și a le rescrie. Fiecare creație a ei purta semnătura unui spirit liber, independent și nonconformist. Într-o lume dominată de bărbați, Coco a reușit să se afirme și să creeze un imperiu, devenind nu doar o figură emblematică a modei, ci și un simbol al puterii și determinării feminine.

Moartea ei în 1971 nu a pus capăt legendei Coco Chanel. Moștenirea ei continuă să influențeze și să inspire generații de designeri și iubitori ai modei. Dincolo de pălării, costume și parfumuri, Coco Chanel ne-a lăsat cu un mesaj puternic: să fim curajoși, să ne urmăm visele și să nu ne lăsăm definiți de convenții.

Care este semnificația logo-ului de pe toate produsele Coco Chanel?

Inițialele „CC” de pe produsele Chanel au devenit unul dintre cele mai recunoscute și emblematice logo-uri din lumea modei. Aceste inițiale reprezintă, evident, literele C din „Coco Chanel”, numele fondatoarei casei de modă.

Logo-ul „CC” încrucișat a fost introdus în anii 1920 și a rămas neschimbat de atunci, simbolizând lux, eleganță și atemporalitate. Legenda spune că Coco Chanel s-a inspirat pentru acest design din mozaicurile de pe podelele vilei La Pausa, reședința sa din sudul Franței, sau din modelele folosite în mănăstirea Aubazine, unde a crescut în copilărie.

Pe lângă semnificația directă legată de numele fondatoarei, inițialele „CC” au ajuns să reprezinte standardul înalt de calitate, meșteșug și stil asociat cu produsele Chanel. De la haine de înaltă croitorie, la accesorii, parfumuri și cosmetice, logo-ul „CC” garantează consumatorilor că produsul provine dintr-o casă de modă cu o tradiție bogată și o moștenire de inovație.

În plus, inițialele „CC” au devenit un simbol al luxului, dorinței și aspirației. Mulți iubitori ai modei visează să dețină un produs cu acest logo emblematic, cunoscând valoarea și semnificația pe care le poartă. Logo-ul nu reprezintă doar o marcă sau un nume, ci și o întreagă istorie și o filozofie a designului și inovației.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine