Ce muzică răsună în telefoanele românilor în 2023? Top 10 melodii în România

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Telefoanele mobile au devenit principalele dispozitive prin care românii ascultă muzică. În 2023, cu ajutorul datelor de la Apple Music și Spotify, putem vedea clar ce genuri și artiști sunt în topul preferințelor. Acest articol analizează cele mai populare melodii și trenduri muzicale ale momentului în România.


The internet killed the radio star

Topurile muzicale de la radio au fost multă vreme un reper pentru gusturile publicului. Totuși, în era digitală, platformele de streaming precum Apple Music și Spotify se dovedesc a fi mai relevante. De ce?

În primul rând, telefoanele mobile ne însoțesc peste tot, permițându-ne să ascultăm muzica oriunde, oricând. Spre deosebire de radio, platformele de streaming oferă personalizare și o diversitate vastă de melodii. Aici, utilizatorii explorează și descoperă piese noi, reflectând gusturi autentice, nu doar hiturile momentului. Mai mult, aceste servicii oferă date precise despre ce ascultă oamenii, oferind o imagine clară și detaliată a preferințelor reale. Astfel, în timp ce radio-ul ne arată ce e popular, streaming-ul ne arată ce iubesc cu adevărat românii.


Trap și manele în top-ul preferințelor

În topurile muzicale de pe platformele de streaming, trap-ul și manelele domină, evidențiind o preferință clară a publicului pentru aceste genuri antrenante și reflectând popularitatea lor în creștere în rândul ascultătorilor.


Topurile Apple Music și Spotify diferă adesea semnificativ de cele ale radiourilor mainstream.


Top 10 melodii în România

Lista reflectă top-ul melodiilor în 24 Septembrie 2023 via Apple Music si Spotify.

1. IDK - Cleopatra


2. Tzanca Uraganu - Ciocolată


3. Satra B.E.N.Z. & Alduts Sherdley - Prietena ta


4. Doja Cat - Paint The Town Red


5. MGK666 - Stai Nu Fugi feat. NUTU


6. MGK666 - Telefon La Parnaie feat. ALBERT NBN


7. RAVA, Ravisval, Giovanni & BITTNER - RUPE-TE MAMI feat. BROKN & EXPOSURE


8. DE LA (feat. Blanco)


9. Tate McRae - greedy


10. Aerozen - Zenuzile


Apple Music și Spotify sunt servicii de streaming pentru muzică. Ele permit utilizatorilor să asculte milioane de cântece, albume și playlist-uri pe dispozitivele lor, fără a fi nevoie să le descarce. În timp ce ambele oferă funcționalități similare, există diferențe în ceea ce privește designul, prețul și alte caracteristici specifice. Utilizatorii se abonează lunar pentru a avea acces la bibliotecile lor extinse de muzică.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine