Tatăl lui George Burcea i-a crestat capul cu cuțitul mamei actorului. Clipe înfiorătoare în familia fostului soț al Andreei Bălan

4 minute
Publicat:
Autor: Daria Andries

George Burcea este unul dintre cei mai iubiți actori România, cu un succes răsunător în ultima perioadă, după apariția în serialul „Wednesday” produs de Tim Barton. Însă viața actorului nu a fost niciodată una precum a vedetelor de la Hollywood, ci mai degrabă ruptă dintr-un scenariu de film de groază demn de Oscar. Fostul soț al Andreei Bălan a crescut într-un mediu provocator, cu un tată agresiv și alcoolic, care și-a omorât amanta și a fost la un pas să-și omoare și propria nevastă, pe mama lui George Burcea.

George Burcea a trăit o copilărie de coșmar, departe de doi dintre frații lui, cu un tată abuziv și cu un trai lipsit de posibilități financiare. Născut în Botoșani, într-o familie cu patru frați, actorul a trecut prin multe greutăți, iar problemele de acasă s-au reflectat și în viața lui de copil.

George Burcea a povestit cum a fost copilăria lui, despre agresiunile primite și din partea colegilor pentru că era un copil de la țară., că avea încălțămintea ruptă sau pentru că era mult prea înalt. Toate astea l-au marcat, mai ales că râdea o clasă întreagă de situația lui.

Pe lângă toate aceste șicanări din partea colegilor, George Burcea trăia un chin și acasă. Tată actorului, Ion Burcea, era foarte violent, iar episoadele de agresiune se întâmplau mai ales după ce consuma alcool.

Tatăl lui George Burcea și-a omorât amanta

Ion Burcea a dus o viață plină cu scandaluri care nu au ocolit nici familia pe care o avea. Bărbatul își bătea soția la ordinea zilei, dar și cei patru copii. La un moment dat, tatăl lui George Burcea și-a făcut o amantă, pe care, din gelozie, a omorât-o. Tatăl lui George Burcea i-a aplicat 25 de lovituri de cuțit care i-au fost fatale femeii. Ion Burcea a făcut închisoare 10 ani pentru crima comisă, pe care o regretă, iar acum își duce bătrânețile singur. Tragedia a avut loc în 1998

Pe mama lui George Burcea, Ion Burcea, cunoscut și drept Nelu Burcea, o lovea frecvent, ba chiar a fost la un pas să o omoare. Bărbatul a atacat-o cu un cuțit și i-a crestat capul, femeia fiind la un pas să moară din cauza loviturilor. Până la urmă, Georgeta Burcea a divorțat de soțul ei și a părăsit căminul conjugal cu cei patru copii.

Ion Burcea, zis și Nelu Burcea

„Tatăl meu a fost foarte violent în familia noastră. O bătea pe mama foarte des, a îndurat destul de multe din cauza lui. Ei nu mai sunt împreună de foarte mulți ani, s-au despărțit în urmă cu ceva timp.”, declara George Burcea, în trecu.

George Burcea a lansat o carte prin care a descris chinul prin care a trecut mama lui, Georgeta, alături de tatăl lui. „Scrisoare către Ceaușescu” este despre viața unei mame care își crește cei patru copii singură în perioada comunistă.

Cu toate că a avut o viață grea și plină de încercări, George Burcea a devenit un mare actor și a jucat cu staruri de la Hollywood. Potrivit IMDB, filmele în care a jucat George Burcea sunt:  Comrade Detective, Singh Is Bliing, Dawn of Night, Wednesday, Noaptea lui Vlad, „Bravo, tata!”, Wednesday, Dampyr, The Outtake, Dawn of NightShort, Traseu obligatoriu, Profu, Say Yes, Baieti de Oras, Raaz Reboot, Singh Is Bliing, O lunga asteptare, RaidShort, Closer to the Moon, Itaker - Vietato agli italiani, A Month in Thailand, Süskind.

Burcea a fost căsătorit cu Andreaa Bălan, cu care are două fetițe, și este într-o relație de câțiva ani cu Viviana Sposub.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine