Suferi de balonare? Mănâncă acest fruct și scapă de dureri

3 minute
Publicat:
Autor: Daria Bogdan

Balonarea poate fi cauzată de mai multe lucruri, inclusiv de alimentație. Există anumite alimente care pot ajuta la reducerea balonării și la menținerea unui sistem digestiv sănătos.Ce fruct te scapă de balonare? Ananasul ajută digestia

Un fruct care este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la reducerea balonării este ananasul. Ananasul conține o enzimă numită bromelaină, care poate ajuta la descompunerea proteinelor și la facilitarea digestiei. De asemenea, ananasul este bogat în fibre, care pot ajuta la menținerea sănătății intestinale și la prevenirea constipației, ceea ce poate contribui la reducerea balonării.

Totuși, fructele și legumele, dar și alte alimente, pot reacționa diferit de la om la om. Unele persoane pot să observe o îmbunătățire a balonării după consumul de ananas, în timp ce altele ar putea să nu observe nicio diferență sau chiar să experimenteze balonare în urma consumului de ananas.

Alte fructe care pot fi consumate în cazul balonării sunt prunele, care sunt bogate în fibre, în special într-un tip de fibră numită sorbitol, care are un efect ușor laxativ și poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Consumul regulat de prune sau suc de prune poate contribui la prevenirea constipației și la menținerea unui sistem digestiv sănătos, reducând astfel riscul de balonare. Aveți grijă, însă, să nu faceți diaree de la prea mult consum

Este posibil ca unele persoane să aibă intoleranță la sorbitol sau să fie sensibile la prune și să experimenteze balonare sau alte simptome digestive neplăcute după consumul acestora.

Ca întotdeauna, este recomandat să acorzi atenție reacțiilor corpului tău la alimentele pe care le consumi.

În cazul balonărilor excesive și durerilor de burtă, cel mai recomandat este să consulți un medic sau un nutriționist pentru evaluare și sfaturi personalizate.

Alte trucuri princ are poți scăpa de balonare

Consumă apă, acest lucru poate ajuta la prevenirea balonării și poate ajuta la menținerea sistemului digestiv hidratat și sănătos.

Ceaiul de mentă are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea disconfortului cauzat de balonare.

Ghimbirul este o plantă care are proprietăți antiinflamatorii și poate calma sistemul digestiv. Poți încerca să faci ceai de ghimbir sau să adaugi ghimbir proaspăt în diverse preparate.

Alimentele bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul natural, kefirul sau varza murată, pot ajuta la echilibrarea florei intestinale și la îmbunătățirea digestiei.

Fibrele ajută la menținerea sănătății intestinale și la prevenirea constipației, ceea ce poate contribui la reducerea balonării. Fructele și legumele bogate în fibre includ merele, perele, mazărea, broccoli și morcovii.

Semințe de chiar și de in sunt bogate în fibre și pot ajuta la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine