Paypal, unul dintre cei mai mari procesatori de plăți online, permite de astăzi plata cu cripto monede

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Paypal lansează astăzi, 30 Martie 2021, opțiunea de plată cu criptomonede pentru clienții din Statele Unite al Americii: "Checkout with Crypto".

Începând de astăzi clienții pot să opteze să plătească online prin intermediul contului PayPal folosind Bitcoin, Litecoin, Ethereum și Bitcoin Cash conform anunțului publicat de către companie pe newsroom.paypal-corp.com.

article img

Compania anunță că asfel utilitate criptomonedelor crește semnificativ odată cu deschiderea directă către o piață de milioane de consumatori și afaceri online.

Paypal este unul dintre cei mai mari operatori al unui sistem de plăți on-line din lume cu peste 375 milioane de utilizatori și comercianți online.

În acest moment Paypal permite efectiv utilizatorilor platformei să cumpere, dețină și să vândă cripto monede dar și să efectueze plăți directe către magazinele online ce implementează Paypal ca soluție de plată pentru online checkout.

"Odată cu accelerarea adoptării plaților și monedelor digitale, introducerea Checkout with Crypto de către Paypal continuă să aprofundeze atenția companiei către adopția tot mai răspândită a criptomonedelor și permite Paypal să ofere în continuare clienților cât mai multe opțiuni și flexibilitate în felul în care pot să-și folosească contul de Paypal, spune  Dan Schulman, președintele și CEO-ul PayPal.

Paypal spune că plata folosind criptomonede prin platforma lor este o metodă transparentă, cu un curs de schimb facil între criptomonede și USD, ce nu implică costuri ascunse pentru utilizatorii finali sau pentru companiile ce folosesc Paypal.

Toate plățile făcute folosind cripto monede sunt automat convertite în dolari americani (USD) înainte de plata către comercianți iar conversia este făcută automat la un curs standard publicat de către companie.

Citește și: Ghidul incepătorului legat de criptomonede - wallet / portofel

Cât valorează un Bitcoin?

Astăzi, 30 Martie 2021, valoarea unui Bitcoin (BTC) este de 58.500 USD / 50.000 EUR / 246.000 lei.

Bitcoin continuă pe un trend ascendent cu mai mult decât o dublare a valorii de la începutul lui 2021.

article img

Cât costă un Bitcoin, trend Octombrie 2020 - Martie 2021

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine