Tragedie fără margini. Natalia, o adolescentă de 14 ani, a murit înghețată, în drum spre școală. A încercat să se salveze: „Tată, e întuneric în fața ochilor mei… Mă simt slăbită”

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Pe 28 noiembrie, o tragedie cutremurătoare a avut loc în orașul Andrychów din Polonia. Natalia, o adolescentă de doar 14 ani, a fost găsită în zăpadă după cinci ore de chin, în ciuda faptului că l-a sunat la tatăl ei pentru ajutor. Cu toate că în apropiere se aflau magazine și o stație de autobuz, nimeni nu a venit în ajutorul ei.

Locul în care a fost găsită Natalia. FOTO: fakt.pc

Neglijență și indiferență: moartea tragică a Nataliei din Andrychów, Polonia

În dimineața zilei de 28 noiembrie, viața familiei Nataliei a luat o întorsătură neașteptată. Tatăl ei, Grzegorz, a primit un apel disperat de la fiica sa, care se îndrepta în drum spre școală, însă deodată i s-a făcut rău și l-a sunat să-i spună cum se simte și că ea nu mai poate merge.

Cu voce tremurândă, Natalia i-a cerut ajutorul tatălui său, spunând că se simte slăbită și că s-a întins pe jos, că nu mai putea sta în picioare. Cu inima îndurerată, Grzegorz a încercat să o contacteze de mai multe ori, dar fără succes. Aceea a fost ultima discuție dintre Natalia și tatăl ei. „Tată, e întuneric în fața ochilor mei… Mă simt slăbită. Stau întinsă la pământ. Nu știu unde sunt”

Tatăl îngrijorat a pornit în căutarea fiicei sale și a parcurs drumul pe care obișnuia să-l ia Natalia în fiecare zi către școală. A ajuns la stația de autobuz de pe ul. Krakowska din Andrychów, sperând să o găsească acolo, însă Natalia nu era acolo. Îngrijorat și disperat, tatăl adolescentei de 14 ani a decis să ia legătura cu autoritățile pentru a cere ajutor.

În jurul orei 9:40, tatăl Nataliei a sunat la numărul de urgență 998 sau 112 pentru a verifica dacă fiica sa a fost dusă la spital sau dacă a fost solicitată o ambulanță. Cu toate astea, ceea ce a urmat a fost un adevărat coșmar. Poliția i-a spus să aștepte și nu a acționat imediat în acest caz.

Tatăl disperat a rămas în sala de așteptare a secției de Poliție din Andrychów, implorând ajutorul ofițerilor. A cerut insistent să localizeze telefonul fiicei sale și să intervină rapid. Timpul trecea și orice speranță de a o găsi pe Natalia în viață dispărea, scrie site-ul polonez Fakt.pl.

FOTO: fakt.pl
1 / 2

Natalia, găsită în stare de șoc, înghețată la -3 grade

Apoi, un moment tragic a avut loc. Grzegorz a primit un apel devastator de la un prieten al familiei, Rafał. Acesta l-a informat că a găsit-o pe Natalia în zăpadă, sub o reclamă din centrul orașului, chiar lângă un supermarket. Fata era întinsă în zăpadă, ținând un telefon în mână, încercând să sune din nou. Timp de mai multe ore, fsta a zăcut acolo, fără ca cineva să intervină. În oraș fuseseră -3 grade și o furtună de zăpadă. Deși a stat sprijinită de reclama din oraș, nicio persoană nu a încercat să o ajute sau măcar să verifice dacă este bine.

Deși au fost chemate imediat serviciile de urgență și a fost adusă o ambulanță, s-a dovedit a fi prea târziu. Natalia a murit în spitalul din Prokocim în ziua următoare, pe 29 noiembrie, de hipotermie.

Familia Nataliei și prietenii apropiați ai acesteia au exprimat furie și indignare față de modul în care Poliția a gestionat situația. Ei susțin că tatăl fetei a cerut ajutorul de urgență la timp, dar autoritățile au întârziat în reacție. Au fost acuzații de neglijență și indiferență, iar familia dorește să obțină dreptate pentru moartea tragică a Nataliei.

În răspuns la aceste acuzații, Poliția a inițiat un audit intern al acțiunilor întreprinse de ofițerii din Andrychów pentru a verifica dacă au respectat procedurile corespunzătoare.

Rezultatele autopsiei Nataliei

Întreaga comunitate din Andrychów rămâne șocată și profund afectată de această tragedie, iar întrebările cu privire la cum s-a putut întâmpla așa ceva rămân fără răspuns.

În timp ce se așteaptă rezultatele anchetei, viața lui Natalia a fost scurtată mult prea devreme, iar familia și prietenii ei continuă să lupte pentru a asigura că o astfel de tragedie nu se va mai repeta vreodată.

Potrivit primelor rezultate ale autopsiei, Natalia a murit în urma unei inflamații ale craniului cauzată de o hemoragie intracerebrală masivă, explică procurorul Janusz Kowalski, dar și o hipotermie.

În momentul în care a fost găsită, Natalia avea hipotermie, iar temperatura corpului ei avea 22 de grade.  

Este a doua tragedie în familie. În urmă cu câțiva ani, pe când Natalia era mică, mama ei a murit de cancer la doar 32 de ani, scrie Fakt.pl.

Natalia a fost înmormântată marți, 5 decembrie, fiind condusă pe ultimul drum de apropiați și rude. Biserica în care a fost ținută slujba a fost neîncăpătoare.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine