Jurnalist Recorder, amenințat de soția preotului Mădălin Iscru, implicat în afaceri controversate cu statul

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Cu patru ani în urmă, Recorder a scos la lumină investigația numită „Dumnezeul achizițiilor”, care a devenit virală pe platformele de social media și a dus la deschiderea mai multor dosare penale pe numele preotului Mădălin Iscru. Acesta, fost consilier la Ministerul Dezvoltării sub autoritatea lui Paul Stănescu, membru PSD, a obținut contracte substanțiale pentru modernizări în satele din Dobrogea.

Sursele de finanțare proveneau din PNDL, un program supravegheat de ministerul unde Iscru își desfășura activitatea. Primarii intervievați de Recorder au declarat că au fost presați politic să colaboreze cu firma preotului.

În pofida anchetei inițiate de DNA, Iscru nu s-a abătut de la practicile sale, continuând să realizeze afaceri controversate cu statul, utilizând diferiți intermediari.

Legături controversate și amenințări mascate de preoteasă

O nouă investigație de la Recorder, denumită „Dumnezeul achizițiilor se întoarce”, scoate în evidență legăturile dintre preotul Mădălin Iscru și numeroase primării din județul Tulcea, precum și conexiunile acestuia cu fiul lui Paul Stănescu, membru al PSD. În timpul investigației, jurnalistul Alex Nedea a fost abordat de Marinela Iscru, soția preotului.

Preoteasa i-a sugerat jurnalistului să se bucure de frumusețea și aerul curat al zonei, oferindu-i un sfat indirect: „Oxigenați-vă creierul și apoi plecați acasă. E mai bine pentru toată lumea... Nu te ameninț, eu nu ameninț pe nimeni.”, a declarat Marinela Iscru pe înregistrarea video.

Cu toate acestea, ulterior, tonul discuției s-a schimbat. Vizibil iritată, Marinela Iscru a lansat o amenințare mascată: „Dacă te văd la mine la poartă, te iau la bolovani. O să îți dau jos clipul de pe Youtube. Să fie clar.”, a spus ea, înainte de a părăsi zona într-o mașină de lux.

Galerie imagini 1 / 4

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine