Fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Andreea Cătălina Bumbac, prinsă cu droguri. Prima reacție

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac, fostă purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, a fost prinsă cu mai multe pliculețe de praf alb, în timp ce se afla într-un taxi. Ea a susținut că acestea aparțin unei prietene. Dosarul a fost trimis la Brigada de Combatere a Crimei Organizate București pentru anchetă.

Foto generic. Unsplash.com

Andreea Cătălina Bumbac, fosta purtătoare de cuvânt a BSIJ, prinsă cu Droguri

Fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române (BSIJ), sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac, se află acum în centrul unei investigații legate de posesia presupuselor substanțe stupefiante. Duminică dimineața, în timp ce se afla într-un taxi alături de un bărbat, ea a fost oprită de un echipaj al Secției 18 Poliție din București.

Surse judiciare au dezvăluit că în geanta sa au fost găsite mai multe pliculețe de plastic conținând un praf alb, care a stârnit suspiciuni că ar putea fi cocaină. Mai mult decât atât, în geanta ei a fost descoperită și o hârtie care fusese făcută sul, sugerând că ar fi fost folosită pentru consumul de droguri.

Andreea Cătălina Bumbac susține că drogurile aparțin unei prietene

În momentul în care a fost prinsă în posesia presupuselor droguri, Andreea Cătălina Bumbac ar fi încercat să arunce vina pe o prietenă. Potrivit declarațiilor sale către polițiști, ea nu știa despre conținutul pliculețelor și a susținut că acestea aparțin unei prietene care i le-ar fi cerut să le țină în geantă.

Este important de menționat că Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române este o unitate de intervenție rapidă utilizată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în acțiunile de combatere a grupărilor specializate în traficul de droguri.

Anchetă la Brigada de Combatere a Crimei Organizate București

Polițiștii care au oprit taxiul în care se afla Andreea Cătălina Bumbac au confiscat posibilele stupefiante și au întocmit un proces verbal. Acest proces verbal a fost transmis ulterior la Brigada de Combatere a Crimei Organizate București (BCCO), unde sub supravegherea procurorilor DIICOT, se va demara o anchetă pentru deținere de substanțe stupefiante.

Jandarmeria Română a emis un comunicat oficial în care a confirmat incidentul și a subliniat că sunt disponibili să ofere sprijin necondiționat instituțiilor statului român în astfel de situații.

„Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, polițiștii din cadrul Secției 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanțe susceptibile a fi interzise la deținere.

Menționăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cazul a fost preluat de reprezentanții B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate. Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare.”, a anunțat Jandarmeria Română.

Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, un rol cheie în combaterea traficului de droguri

Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române (BSIJ) este o unitate specializată în intervenții rapide în situații de risc și criză. Această brigadă are un rol esențial în asigurarea securității publice și în combaterea diferitelor forme de infracțiuni, inclusiv traficul de droguri.

Procurorii DIICOT folosesc adesea serviciile acestei brigăzi pentru acțiunile lor de anihilare a grupurilor specializate în traficul de droguri. Datorită pregătirii și experienței lor, membrii Brigăzii Speciale de Intervenție sunt implicați în operațiuni complexe și periculoase pentru a combate rețelele de traficanți de droguri.

Este un paradox faptul că o fostă purtătoare de cuvânt a BSIJ, Andreea Cătălina Bumbac, acum este subiectul unei investigații legate de posesia presupuselor droguri. Această situație ar putea avea implicații semnificative asupra imaginii Jandarmeriei Române și ar putea arunca o umbră asupra credibilității acestei instituții.

Reacții la nivel național

Incidentul cu Andreea Cătălina Bumbac a stârnit reacții la nivel național și a generat discuții despre problema traficului de droguri din România. Mulți oameni se întreabă cum de o persoană cu o astfel de funcție în cadrul jandarmeriei a fost implicată într-un astfel de incident.

Este important de menționat că traficul de droguri este o problemă serioasă în România și în întreaga lume, și autoritățile au fost implicate în numeroase acțiuni pentru a combate această infracțiune. Cu toate acestea, există încă multe aspecte care trebuie abordate în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului de droguri, anunță Gândul.ro

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine