Fiica lui Angelina Jolie și Brad Pitt, Shiloh, a renunțat la numele de familie Pitt la vârsta de 18 Ani

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Shiloh Jolie-Pitt, fiica starurilor de la Hollywood Brad Pitt și Angelina Jolie, a făcut un pas major pentru câștigarea independenței sale: a ales să renunțe la numele de familie "Pitt" și să își continue viața sub numele de "Shiloh Jolie".

Fiica lui Brad Pitt a renunțat la numele de familie al actorului


Shiloh Jolie-Pitt a renunțat la numele de familie al actorului

Shiloh Jolie-Pitt și-a schimbat numele de familie chiar în ziua în care a împlinit 18 ani, mai exact pe 27 mai, iar documentele necesare schimbării de nume au fost depuse două zile mai târziu, pe 29 mai, de Memorial Day.

Decizia lui Shiloh de a renunța la numele de familie "Pitt" nu este un caz izolat în familia Jolie-Pitt. Sora ei mai mare, Zahara, de 19 ani, și fratele lor, Maddox, de 22 de ani, folosesc de asemenea doar numele "Jolie". În plus, Vivienne, în vârstă de 15 ani, a fost menționată ca Vivienne Jolie în materialele publicitare pentru un musical de Broadway produs de mama sa.

Această serie de schimbări de nume vine în contextul unui divorț dificil și mediatizat între Brad Pitt și Angelina Jolie, început în 2016. Procesul de divorț și lupta pentru custodia copiilor au fost publice și au avut un impact semnificativ asupra relațiilor din interiorul familiei.

Schimbarea de nume a lui Shiloh poate fi interpretată ca o dorință de a începe un nou capitol în viața ei, poate unul mai puțin influențat de disputa părinților ei. Este de așteptat ca cererea lui Shiloh pentru schimbarea numelui să fie aprobată în curând.

Procesul de divorț dintre Angelina Jolie și Brad Pitt. Care a fost motivul despărțirii?

Angelina Jolie și Brad Pitt s-au întâlnit în 2004 pe platoul de filmare al filmului "Mr. & Mrs. Smith". Brad Pitt era, la momentul respectiv, într-un mariaj cu Jennifer Aniston, de care a divorțat la scurt timp după ce au apărut zvonurile cu privire la o relație adulteră între Pitt și Jolie. Relația dintre Jolie și Pitt a devenit publică în 2005, iar cei doi s-au căsătorit oficial în 2014.

Angelina Jolie a depus actele de divorț pe 19 septembrie 2016, invocând diferențe ireconciliabile. Cererea de divorț a fost surprinzătoare pentru mulți, deoarece cuplul părea să fie unul dintre cele mai stabile de la Hollywood. Jolie a solicitat custodia fizică completă a celor șase copii, permițându-i lui Pitt drepturi de vizitare.

Deși la început nu au fost dezvăluite motive clare pentru divorț, ulterior au apărut informații despre un incident petrecut pe un avion privat, în timpul căruia Brad Pitt ar fi avut un comportament inadecvat față de unul dintre copii. Acest incident a dus la o investigație din partea FBI și a Departamentului pentru Protecția Copilului din Los Angeles. Pitt a fost ulterior exonerat de orice acuzații de abuz.

Custodia copiilor a fost un punct central al disputei dintre Jolie și Pitt. Inițial, Jolie a solicitat custodia fizică exclusivă, în timp ce Pitt a cerut custodia comună. Disputele legate de custodie au fost intense și s-au prelungit pe parcursul a mai mulți ani. În 2018, un judecător a ordonat ca cei doi să aibă custodie comună temporară, iar în 2021, un judecător a acordat custodia comună, deși Jolie a contestat decizia.

Pe lângă custodie, au existat și aspecte financiare complicate, dat fiind că cei doi dețin împreună numeroase proprietăți și afaceri, inclusiv podgoria Chateau Miraval din Franța. În 2021, Angelina Jolie a vândut partea ei din podgorie, ceea ce a generat o altă dispută juridică cu Pitt, care a susținut că vânzarea nu a fost făcută cu consimțământul său.

Divorțul a fost intens mediatizat, fiecare mișcare a celor doi fiind atent urmărită de presă și public. În ciuda dificultăților personale, ambii actori și-au continuat carierele de succes. Jolie a continuat să joace în filme și să se implice în activități umanitare, iar Pitt a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul „Once Upon a Time in Hollywood” în 2020.

Deși divorțul a fost finalizat în aprilie 2019, aspectele legate de custodie și finanțe sunt încă în curs de rezolvare. Relația dintre Jolie și Pitt este și în prezent tensionată, însă ambii încearcă să se concentreze pe binele copiilor și pe carierele lor.

Divorțul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt a fost un proces lung și complicat, reflectând complexitatea relațiilor de la Hollywood și presiunile mediului public.

Angelina Jolie, una dintre cele mai frumoase femei din lume și star la Hollyywod

Angelina Jolie este o actriță, regizoare, scenaristă și activistă umanitară americană, una dintre cele mai recunoscute figuri din industria cinematografică mondială.

Angelina Jolie s-a născut pe 4 iunie 1975, în Los Angeles, California. Numele său complet este Angelina Jolie Voight. Ea a urmat cursurile Lee Strasberg Theatre Institute și New York University pentru a-și perfecționa abilitățile actoricești.

Părinții săi sunt actorul Jon Voight și actrița și producătoarea Marcheline Bertrand. Jon Voight este un actor de succes, câștigător al premiului Oscar, cunoscut pentru roluri în filme precum "Midnight Cowboy" și "Coming Home". Marcheline Bertrand a avut, de asemenea, o carieră în industria cinematografică și a fost o susținătoare activă a cauzelor umanitare.

Angelina Jolie a câștigat numeroase premii de-a lungul carierei sale:

 • Premiul Oscar pentru rolul din "Girl, Interrupted" (1999) - cea mai bună actriță în rol secundar.
 • Trei Globuri de Aur pentru "George Wallace" (1997), "Gia" (1998) și "Girl, Interrupted" (1999).
 • Screen Actors Guild Awards pentru "George Wallace" (1997) și "Gia" (1998).
 • Premiul Jean Hersholt Humanitarian Award din partea Academiei Americane de Film pentru activitatea sa umanitară (2013).

Angelina Jolie este recunoscută nu doar pentru talentul său actoricesc, ci și pentru angajamentul său față de cauzele umanitare, în special prin munca sa ca ambasador al bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

Angelina Jolie are un frate mai mare, James Haven, care este și el actor și producător. Relația lor este foarte apropiată, iar James a fost un sprijin important în viața ei personală și profesională.

Angelina Jolie are șase copii, trei biologici și trei adoptați:

 • Maddox Chivan Jolie-Pitt - adoptat din Cambodgia în 2002.
 • Pax Thien Jolie-Pitt - adoptat din Vietnam în 2007.
 • Zahara Marley Jolie-Pitt - adoptată din Etiopia în 2005.
 • Shiloh Nouvel Jolie-Pitt - născută în 2006, primul copil biologic al Angelinei și al lui Brad Pitt.
 • Knox Léon Jolie-Pitt și Vivienne Marcheline Jolie-Pitt - gemeni născuți în 2008.

Angelina Jolie a fost căsătorită de trei ori:

 • Jonny Lee Miller (1996-1999) - s-au cunoscut pe platoul de filmare al filmului "Hackers".
 • Billy Bob Thornton (2000-2003) - au avut o relație foarte mediatizată și pasională.
 • Brad Pitt (2014-2019) - unul dintre cele mai faimoase cupluri de la Hollywood, cunoscut sub numele de "Brangelina". S-au întâlnit pe platoul de filmare al filmului "Mr. & Mrs. Smith".
Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine