Cotația Bitcoin a depășit în weekend valoarea de 60.000 USD pe unitate

1 minut
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Valoarea unui Bitcoin a atins un nou prag maxim de 61.500 USD / unitate pe 13 Martie.

article img

Cea mai populară cripto monedă întâmpină totuși rezistență la pragul de 60.000 USD și astăzi 15 Martie 2021 valorează 57.500 USD sau 48.000 EUR (235.000 lei)

Este posibil ca trendul ascendent să fi fost încetinit și de zvonuri legate de o posibilă interdicție legată de cripto monende în India, raportează Reuters.com, pe surse: India ar introduce o lege ce ar interzice efectiv inclusiv deținerea de cripto monede.

Aceste măsuri fac parte din agenda administrativă, care mizează pe interdicția cripto- monedelor, precum Bitcoin, în încercarea de a crea o structură ce ar permite introducerea unei monede digitale proprii.

Inițiativa legislativă ce ar putea fi introdusă în India, ar fi una dintre cele mai stricte politici legate de piața cripto din lume, și ar criminaliza inclusiv posesia de cripto monede, pe lângă operațiunile de mining și trading.

Posibilitatea ca legea să fie adoptată, într-o formă sau alta, ar fi ridicată deoarece Guvernul Primului Ministru al Indiei, Narendra Modi, deține o majoritatea în Parlament.

India ar fi astfel prima economie mare care ar interzice cripto monedele. Nici China, care reglementează miningul și tradingul de cripto monede, nu a criminalizat deținerea de cripto.

Cu toate acestea reamintim că Bitcoin și celelalte cripto monede bazate pe tehnologia Blockchain sunt construite în mod efectiv pe sisteme descentralizate iar orice posibile interdicții de utilizare sunt greu sau aproape imposibil de pus în practică de guverne.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine