Cine este, de fapt, Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor din Prahova, care a ars din temelii

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor din Prahova care a fost devastată de un incendiu devastator în noaptea 25-26 decembrie, este o figură complexă și controversată. Tragic, printre victimele incendiului s-a numărat și unul dintre copiii lui Dinicu. Cornel Dinicu este cunoscut ca unul dintre cei mai notorii interlopi ai anilor 2000.

Cornel Dinicu - captură youtube

Cornel Dinicu, un periculos interlop din Capitală

Cariera lui Dinicu în lumea interlopă a început în 1996, când a preluat conducerea unui clan de bodyguarzi în cartierul studențesc Regie din București.

Apoi, patronul Pensiunii Ferma Dacilor a urmat o condamnare la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, dar a primit grațiere.

În anii 2000, Cornel Dinicu a fost implicat în scandalul „Portbagajul”, o afacere vastă ce a implicat furtul a 500.000 de dolari și un kilogram de aur, și care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei și a mai multor ofițeri de crimă organizată. Acest episod a relevat conexiuni suspecte între lumea interlopă și politicieni influenți, inclusiv cu fostul ministru al Internelor, Doru Ioan Tărăcilă.


În anul 2000, Dinicu a fost arestat din nou pentru deținerea ilegală de arme și muniții, după ce poliția a descoperit la domiciliul părinților săi un arsenal impresionant, inclusiv un pistol cu aer comprimat, muniție și o sabie de tip „Ninja”. Mai târziu, în 2005, Dinicu a fost implicat în scandalul „Rafo”, ce a implicat agresarea fizică a ziariștilor.


O informație interesantă despre acest personaj este că a fost urmărit de Serviciul de Informații Externe (SIE) până în Sierra Leone, în legătură cu un dosar privind minele de diamante.

După aceste evenimente, Cornel Dinicu și-a îndreptat atenția către afaceri, investind într-o piscină în Mizil și, ulterior, în Ferma Dacilor din Prahova.

Aceasta din urmă, descrisă pe site-ul pensiunii ca un loc unde trecutul întâlnește prezentul, oferea cazare într-un cadru pitoresc și avea un restaurant ce putea găzdui peste 150 de persoane.



Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine