Ce afaceri are, de fapt, soția lui Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare. Tabita Gliga învârte banii cu lopata

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Încurcate mai sunt căile primarului din Baia Mare, care a fugit din țară sub identitatea unui unchi care trăiește în Austria. Asemănarea dintre cei doi i-a derutat pe polițiștii de frontieră, astfel că edilul a reușit să fugă din țară. Cătălin Cherecheș și-a părăsit, astfel, și căminul conjugal, astfel că și-a lăsat soția acasă, pe Tabita Gliga, „zâna din povești”, așa cum a descris-o la scurt timp după ce a cunoscut-o.

Galerie imagini 1 / 8

Cătălin Cherecheș a fost implicat într-un alt episod scandalos după ce socrii săi au fost reținuți de procurorii DNA, la începutul lunii noiembrie.

Aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să ofere mită în valoare de 50.000 de euro, dintre cei 100.000 de mii de euro promiși, mamei unei judecătoare implicate în procesul de corupție al primarului.

Acest eveniment a adus în atenție încă un aspect controversat al vieții lui Cherecheș. socrii voiau să-l scape de închisoare pe edilul din Baia Mare, într-un proces în care era acuzat de luare de mită.

Soția lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, este bogată și are mai multe afaceri în Maramureș

Tabita Glica este însărcinată cu Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș și-a întâlnit soția, Tabita Gliga, în cadrul unei petreceri și a simțit că aceasta este aleasa inimii sale. Tabita Gliga este o tânără de succes, studentă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, și un creator de modă care și-a deschis un lanț de magazine de profil în mai multe orașe din Transilvania.

Cei doi s-au căsătorit civil pe 9 septembrie și ceremonia a fost transmisă live pe pagina de Facebook a primăriei, ceea ce a stârnit critici și dezaprobare în rândul opiniei publice.

Așadar, pe lângă acuzațiile de mită, Cătălin Cherecheș a fost supus unui val de critici și controverse în septembrie, după organizarea cununiei civile în Câmpia Tineretului, într-un loc emblematic al orașului, și transmisă live de către Primăria Baia Mare pe rețelele de socializare.

Mulți oameni, inclusiv jurnaliști și localnici, au criticat dur gestul primarului de a etala puterea și avuția în fața publicului și au pus la îndoială motivele acestei alegeri. De asemenea, unii s-au întrebat de ce o instituție publică, cum ar fi Primăria Baia Mare, a transmis un eveniment privat precum cununia civilă a primarului pe pagina sa de Facebook.

Aceste evenimente au generat o serie de reacții critice la adresa lui Cătălin Cherecheș și au alimentat controversa în jurul vieții sale personale și politice.

Această decizie de a organiza cununia civilă într-un loc public și de a o transmite live pe rețelele de socializare a stârnit critici și controverse în rândul opiniei publice.

Tabita Gliga este originară din Reghin, județul Mureș, și provine dintr-o familie foarte bogată. Afacerea de succes pe care soția edilului din Baia Mare o are se numește Elen' s by Tabita Gliga, unde sunt publicate imagini cu creațiile sale. Ea alte magazine în mai multe orașe. De altfel, ea mai deține și o cafenea cofetărie Elen's coffee, care se află în Târgu Mureș.

Cherecheș, fugă în stil mafiot

Primarul Cătălin Cherecheș din Baia Mare, aflat sub control judiciar și cu interdicția de a părăsi țara, a reușit să fugă din România vineri dimineață. Conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră, el a părăsit țara prin Vama Petea la ora 7:49, folosind actul de identitate al unui unchi care locuiește în Austria. „Evadarea” sa spectaculoasă a generat reacții puternice și o anchetă în curs.

Pentru a nu fi depistat, Cătălin Cherecheș a călătorit într-un autoturism condus de o altă persoană, în regim de taxi. El se afla pe locul din dreapta al mașinii și a prezentat la control un act de identitate care aparținea unei persoane născute în 1988, mai tânără decât el. Surse neoficiale indică faptul că actul de identitate ar fi aparținut unui unchi din Austria al lui Cherecheș. Culmea este că polițiștii n-au sesizat că este vorba de cu totul altă persoană. Cel mai probabil, nu s-au uitat la anul din buletin, iar asemănarea dintre primarul fugar și unchiul mai tânăr din Austria a fost prea mare.

În urma evadării, autoritățile au inițiat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele și posibilele complicități în acest caz. Inspectorul general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a declarat că se analizează modul în care polițistul de frontieră a verificat identitatea lui Cherecheș cu documentul aparținând rudei sale.

Fuga lui Cătălin Cherecheș a generat reacții variate în opinia publică. Mulți au exprimat consternare și indignare față de acest fapt, mai ales că primarul era condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Cherecheș a fost implicat într-un scandal de corupție, iar socrii săi au fost reținuți de procurorii DNA pentru dare de mită pentru a-și scăpa ginerele de pedeapsă.

Tabita Gliga, alături de tatăl ei

El s-a căsătorit civil cu Tabita Gliga, o tânără de succes în industria modei și designer de modă, într-o ceremonie controversată.

Tabita Gliga și mama acesteia, soacra lui Cherecheș, care a vrut să dea șpagă pentru ca edilul să primească o pedeapsă mai blândă sau să scape de pușcărie

Fuga spectaculoasă a primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare a provocat o amplă dezbatere și a ridicat întrebări cu privire la securitatea frontierelor și complicitățile posibile în acest caz. Evadarea sa va continua să atragă atenția opiniei publice și a autorităților pe măsură ce ancheta se desfășoară.

Cătălin Cherecheș, primarul Baia Mare, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită și era supus controlului judiciar cu interdicția de a părăsi țara. Cu toate acestea, vineri dimineață, Cherecheș a reușit o fugă spectaculoasă prin Vama Petea. Folosind identitatea unui unchi din Austria, acesta a părăsit România, deși autoritățile îi interziceau acest lucru.

Înainte de condamnarea sa, Cătălin Cherecheș a ținut un discurs live pe Facebook din sediul Primăriei Baia Mare, susținându-și nevinovăția și acuzând că i s-au furat 10 ani din viață. Cu toate acestea, Curtea de Apel Cluj a menținut sentința dată de Tribunalul Cluj în februarie 2022, condamnându-l definitiv la cinci ani de închisoare. Doar pedeapsa complementară a fost modificată (de la 4 la 5 ani), perioada în care Cherecheș are mai multe interdicții, precum și ocuparea funcțiilor publice.

„Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă, și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus Cherecheș.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine