Imagini cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, plin de sânge, după bătaia cu polițiștii germani. Are răni serioase la față

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Cătălin Cherecheș a intrat într-o luptă cu polițiștii germani, în momentul în care a fost depistat și prins în Augsburg, Germania. Primarul fugar din Baia Mare s-a opus arestării și, astfel, a încercat să fugă, în primă fază, după care s-a luptat cu polițiștii germani. În urma altercației, edilul a fost rănit în zona feței, iar imaginile îl arată pe Cherecheș plin de sânge.

Cătălin Cherecheș a fost rănit în urma altercației cu Poliția bavareză

Cătălin Cherecheș a fost prins marți, 28 noiembrie, de către poliția bavareză. Autoritățile i-au luat urma după ce primarul fugar a făcut o greșeală flagrantă: acesta și-a activat mail-ul pe telefon, probabil fără să-și dea seama, după un schimb de două cartele noi de telefonie mobilă.  Astfel, polițiștii l-au localizat destul de ușor și au reușit să-i ia urma.

În urma altercației cu polițiștii, Cherecheș a fost rănit la față și pozat după ce a fost rănit. Imaginile au ajuns în posesia jurnaliștilor și publicate pe internet.

Reamintim că primarul din Baia Mare a fugit din țară pe 23 noiembrie, cu doar câteva ore înainte să primească sentința definitivă în dosarul în care a fost acuzat de luare și dare de mită. Dosarul se afla pe masa judecătorilor de opt ani.

La începutul lunii noiembrie, socrii lui Cătălin Cherecheș au fost prinși în timp ce voiau să dea mită 50 de mii de euro pentru ca edilul să scape de pedeapsă sau să primească mai puțini ani de închisoare.

Soacra edilul ar fi abordat-o pe mama unei judecătoare implicată în dosar, căreia i-a propus suma de 100 de mii de euro, dintre care 50 de mii de euro ar fi trebuit să-i dea în momentul în care au fost prinși de către procurorii DNA, iar ulterior ceilalți 50 de mii de euro. Părinții soției edilului se află în arest preventiv.

Primarul din Baia Mare, arestat preventiv în 2016, la câteva ore după ce și-a depus candidatura ca independent

Dosarul pentru care Cherecheș a primit 5 ani de închisoare se află pe masa judecătorilor de pe 2016. Edilul a fost arestat preventiv pe 27 aprilie la solicitarea DNA, pentru acuzația de luare de mită în formă continuă.

Primarul fugar din Baia Mare a fost trimis în judecată de DNA pe 20 mai, după ce ar fi primit mită 70.000 de lei pentru a susţine financiar CS Fotbal Club Municipal Baia Mare

În 2016, Cherecheș a fost arestat preventiv și dus la Penitenciarul Gherla. Cu doar câteva ore înainte, edilul și-a depus candidatura de primar, ca independent. Culmea este că a și câștigat alegerile, cu ajutorul mâinii sale drepte - Vida Noemi.

Cătălin Cherecheş a fost susținut în lupta pentru fotoliul de primar de către Coaliţia pentru Baia Mare.  În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş, inițial, după contestațiile făcute de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Însă hotărârea nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

În 2016, Cătălin Cherecheş a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine