Cafeaua devine mai scumpă datorită problemelor de distribuție la nivel mondial

1 minut
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Cafeaua ar putea să devină mai scumpă din cauza unui deficit la nivel mondial cauzat de probleme serioase în rețelele de distribuție, conform unui raport Bloomberg.com

article img

Importatorii de cafea raportează probleme cu stocurile cauzate de întreruperi în transportul de marfă cât și de o creștere a cereri pentru boabe de cafea.

În Statele Unite ale Americii prețurile la vânzarea angro au început să crească iar scumpirile se propagă rapid către rafturile din magazine.

Costurile de transport din America Latină către restul lumii aproape că s-au dublat în 2021 odată cu probleme generale în piața de transporturi de mărfuri.

Odată cu redeschiderea economiilor și pe fondul unei creșteri a cererii pentru cafea este foarte posibil ca aceste probleme să se aprofundeze rezultând în costuri mai mari ale cafelei.

Se estimează că în 2021-2022 deficitul global de cafea să fie de peste 10 milioane de saci de cafea.

Una dintre cele mai mari companii de transport de mărfuri, A. P. Moller-Maersk din Danemarca, raportează că nu sunt disponibile containerele de transport sau vase maritime pentru închiriere sau cumpărare în acest momente iar că porturile maritime sunt foarte aglomerate.

A. P. Moller-Maersk ar fi recurs inclusiv la reparații pe containere care în mod normal ar fi fost casate pentru a ține pasul cu cerea însă consideră că situația este temporală și se așteaptă să treacă în a doua jumătate a anului.

Goldman Sachs Group Inc. raporta că dacă producție de cafea din America Latină nu crește iar transportul nu se stabilizează întreaga lume o să fie lovită de un deficit stuctural.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine