Adrian Năstase explică „miracolul” Călin Georgescu: „Principalul agent electoral al lui Călin Georgescu va fi chiar Guvernul”
Adrian Năstase a avut o intervenție la Antena 3, unde a vorbit despre situația alegerilor din România, dar și despre Călin Georgescu.
Declarații Adrian Năstase despre Călin Georgescu
„Cred că ar trebuie să fim cu toții foarte preocupați de ceea ce se întâmplă, pentru că am intrat intr-o perioada de fals politic. Încercam să sugerez că este o întoarcere în timp, ceea ce analiștii americani numesc (...)
Toate creează cumva așteptări si frustrări. De aici nevoia de a găsi soluții si in această zonă.
Fenomenul Călin Georgescu este o combinație în care se adună soluții miraculoase, superstiții, temeri de tot felul. Fac si profeții. Vor castiga mereu o anumita audiență, din păcate. Si felul in care mediul religios s-a dezvoltat foarte mult si este urmarea unui stari de saracie pe care o parte din populație o acuza cel mai mult.
Cei care cunosc lucrurile astea știu că sunt doar niște chestiuni de imagine, că știm că nu te primește nimeni cu o hârtie să pui o hârtie împotriva Guvernului.
Principalul agent electoral al lui Călin Georgescu va fi chiar Guvernul. Pentru ca va trebui să ia măsuri.
El este până la urmă soluția alternativă în sondaje. A fost la un moment dat un Popescu care candida, dar el nu exista. Oamenii l-au votat, pentru că au votat împotriva partidelor.
Călin Georgescu este acel Popescu, care are o prezență consistentă pe rețele de socializare. Să spui că nu s-a întâmplat nimic în ultimii 30 de ani în România este exagerat, trebuie să te uiți la numărul de case, de mașini, câte autostrăzi sunt. De aceste lucruri au beneficiat doar unii dintre romani, iar ceilalți vor să găsească o formulă miraculoasă.”, a zis Adrian Năstase la Antena 3.
Despre ordinea mondială
În ultimii doi trei ani s-a spus foarte des că ordinea mondială este atacată dinspre Rusia, de către China. Problema în ultima vreme, mai ales după alegerea președintelui Trump, este atacată (...) Se revine pe la concepte pe care mulți le lăsaseră în urmă.
Nu este vorba doar de Trump în ceea ce privește Groenlanda. Vă reamintesc faptul că în 20 decembrie 1989, Statele Unite au invadat Panama și a fost o acțiune militară și a fost o înțelegere între marile puteri. URSS să nu intre în Panama.
Danemarca are o suveranitate egală cu a Statelor Unite.
Din păcate, ordinea mondială, care era bazată pe valori, principii și reguli, este contestată de interesele marilor puteri și se încearcă o nouă ordine mondială.
Nu cred că discuția dintre cei doi președinți (n.red Trump și Putin) va viza doar situația din Ucraina, probabil va fi o discuție pachet și s-ar putea să avem anumite surprize. România în anii 70 a avut un rol important între Uniunea Sovietică și Statele Unite. Rolul ăsta îl are Ungaria acum. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit în scopul unor discuții mai largi. Trebuie să urmărim ce se întâmplă între SUA, China și Rusia. Pentru americani, adversarul principal este China. Și cred că asta vor încerca să facă, să izoleze China.
Pe de altă parte, sunt chestiuni extrem de dedicate, încă nu le putem analiza, inclusiv cu Orientul Mijlociu, iar pentru noi, principala preocupare trebuie să fie o oarecare stabilitate.
Gradul de neîncredere în privința economiei din Statele Unite a scăzut, dar și încrederea în autorități. Trump are nevoie de o imagine externă, dar ce face este un bullying internațional.