A murit actrița Adina Cristescu, „Buna Poveștilor” de la Teatrul Național pentru copii Abracadabra

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

A murit Adina Cristescu, profesoară, actriță, regizoare și scenaristă de teatru și film. Anunțul morții a fost făcut de Elvira Deatcu. Adina Cristescu era ancorată într-un spectacol de copii la Teatrul Național pentru copii împreună cu Marian Râlea, cunoscutul „Magician” din emisiunea Abracadabra, show pe care l-a dus mai departe și pe scenă, unde Adina Cristescu era „Bună Poveștilor”.

Adina Cristescu. Foto: Cinemagia.ro

A murit actrița Adina Cristescu

Adina Cristescu, născută pe 17 august 1967 în București,  fost o actriță, producătoare de film, profesoară și animatoare de renume în România. Artista a fost renumită pentru organizarea atelierelor de teatru destinate copiilor și a fost adorată de tineri, fiind numită „Buna Poveștilor” la Teatrul Național pentru Copii, un proiect dezvoltat alături de „Abracadabra”.

Teatrul Naţional pentru Copii, un proiect lansat de Fundaţia Abracadabra sub îndrumarea actorului Marian Râlea și în colaborare cu Teatrul Naţional din Bucureşti, oferă o scenă pe care cei mici se transformă în eroii nobili și curajoși ai basmelor. Prin simplitatea elementelor de costum și decor, copiii învață să depășească temerile, confruntându-se brav cu entitățile malefice și cu puterile întunecate prezente în legendele românești, atât cele tradiționale cât și cele moderne, iar Adina Cristescu a fost acolo pentru a-i îndruma.

Dincolo de teatru, Adina Cristescu a lăsat o amprentă profundă în cinematografie. Printre rolurile sale de marcă se numără:

  • Valeria în „Cenușa păsării din vis” (1989)
  • Un rol în „Prea târziu” (1996)
  • Mireasa în „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2007)
  • Un personaj în „Trenul foamei” (2010)
  • Vânzătoarea de la magazinul de arme în "Aurora" (2010)

Pe lângă interpretare, Adina Cristescu a explorat și lumea regiei și scenariilor. Prin toate aceste realizări, ea și-a consolidat poziția ca o figură de seamă în lumea artistică românească.

Elvira Deatcu este cea care a făcut anunțul trist pe Instagram. „Adina mea dragă. “Stăncuța”noastră deșteaptă, curajoasă, nebună, plină de umor, acidă, peste măsură de generoasă, de empatică, cu ușa casei deschisă (la propriu) permanent, pentru oricine avea nevoie de un sfat, o consolare, un acoperiș, o omletă sau…o carte bună… Ai plecat prea curând, prietena mea neprețuită!Deja îmi lipsești!…”, a enunțat Elvira Deatcu, cea care a făcut anunțul morții actriței Adina Cristescu.

Printre actorii care și-au exprimat regretul cu privire la moartea Adinei Cristescu se numără și Andi Vasluianu.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine