Danny Masterson, celebru din „That '70s Show” și „The Ranch”, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol. Măsura luată de Netflix

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Actorul Danny Masterson, cunoscut pentru rolul său din „That '70s Show”, a fost condamnat la o pedeapsă de închisoare de 30 de ani pentru actele de viol comise asupra a două femei, evenimente petrecute cu aproximativ două decenii în urmă. Sentința sa vine în urma unor acuzații controversate care au atras atenția asupra posibilelor implicații ale Bisericii Scientologice în acest caz.

Descarcă: Aplicația Actualitate.net - cele mai importante subiecte din presa din România - acum pe Android și iOS

Danny Masterson, 30 de ani închisoare pentru viol

Danny Masterson, un actor în vârstă de 47 de ani și membru important al Bisericii Scientologice din Statele Unite, a avut un rol principal în „That '70s Show”, popularul serial de televiziune timp de opt ani.

Starul de la Hollywood a fost declarat vinovat într-un al doilea proces de viol, după ce un alt juriu a încercat să-l punsă sub acuzare și pentru a treia victimă agresată sexual.

În cele din urmă, Danny Masterson a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, iar sentința a fost pronunțată de judecătoarea Charlaine Olemdo la Curtea Superioară din Los Angeles. În ciuda gravității acuzațiilor, actorul a a ales să nu ofere o declarație în timpul audierilor.

O victimă, care în timpul procesului a fost menționată sub pseudonimul „Jane Doe 2”, a declarat: „Te iert. Boala ta nu mai este responsabilitatea mea.”

Un aspect notabil al cazului este legătura lui Danny Masterson cu Biserica Scientologică, prin intermediul căreia actorul a și intrat în contact cu victimele sale. În acest proces lung, femeile agresate sexual de către starul de la Hollywood au susținut că biserica le-a sfătuit să nu se adreseze autorităților.

Reprezentanții Bisericii Scientologice au respins toate aceste afirmații, menționând că religia actorului nu ar fi trebuit să fie un punct de referință în cazul acestui caz.

Victimele au mărturisit că actorul le-a administrat droguri și le-a agresat între anii 2001 și 2003 la domiciliul său din Hollywood Hills, un cartier rezidențial din Los Angeles, California.

Danny Masterson, concediat de Netflix după acuzațiile de viol

Acest scandal a avut un impact semnificativ asupra carierei lui Masterson. În 2017, după primele acuzații de agresiune sexuală, actorul a fost concediat de Netflix, astfel exclus din distribuția serialului „The Ranch” produs de celebrul canal de streaming, scrie Reuters.com.

Danny Masterson a jucat în multe filme și seriale de succes

Danny Masterson este un actor american cunoscut mai ales pentru rolul său ca Steven Hyde din serialul de televiziune „That '70s Show”, care a rulat între 1998 și 2006. Născut pe 13 martie 1976 în Long Island, New York, Masterson a început să lucreze în industria divertismentului la o vârstă fragedă, participând la diverse reclame și producții de televiziune înainte de a obține rolul care l-a făcut faimos.

La începutul aparițiilor sale, Masterson a apărut în numeroase reclame ca și copil, iar mai târziu a avut roluri în seriale precum „Cybill” și „Roseanne” înainte de a fi distribuit în „That '70s Show”.

După succesul din „That '70s Show”, Masterson a avut roluri în diverse filme și seriale de televiziune, inclusiv un rol principal în serialul Netflix „The Ranch” alături de fostul său co-star din „That '70s Show”, Ashton Kutcher.

Danny Masterson este un membru important al Bisericii Scientologice și este cunoscut pentru sprijinul său vocal pentru această religie. În 2017, au apărut acuzații publice potrivit cărora Masterson a agresat sexual mai multe femei la începutul anilor 2000.

Aceste acuzații au dus la îndepărtarea sa din distribuția serialului „The Ranch”, așa cum am menționat  mai sus.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine