Rusia avertizează indirect România în conflictul cu Ucraina

23 aprilie 2021   Știri interne

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina durează de mai bine de șapte ani, după ce Federația Rusă a anexat Crimeea, în urma implicării armatei și a separatiștilor pro-ruși. Conflictele s-au amplificat în ultima perioadă, iar o implicare a S.U.A în acest „război” este cât pe ce să se întâmple. Dat fiind faptul că Statele Unite fac parte din N.A.T.O, Valery Kuzmin, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, a declarat că țara noastră nu trebuie să se teamă de nimic, cu excepția cazului în care „din propria voință sau a aliaților săi strategici”, România ar fi implicată într-un fel de „aventură militară concepută de 'capetele fierbinți' din sediul NATO".

article img
Sursa foto: timpul.md

Rusia avertizează indirect România în conflictul cu Ucraina. Ambasadorul rus Valery Kuzmin a făcut declarații despre un posibil război

Zvonuri cu privire la implicare S.U.A în conflictele dintre Rusia și Ucraina iau tot mai mult amploare, motiv pentru care România a ridicat semne de întrebare, dacă este în pericol, ori care este contextul în care Federația Rusă ar vedea țara noastră ca pe un dușman.

Așadar, doar în condițiile în care România ar adera la un război care nu i-ar aparține ajutând astfel o țară membră N.A.T.O, fără să fie implicată direct în acest conflict, Rusia a declarat că în acest caz am putea să ne facem griji, făcând referire direct la conflictele Rusiei cu alte țări și implicarea altor state în tensiunile ce îi privesc totalmente.

Rusia și S.U.A sunt în tensiuni de câțiva ani, iar ultimele declarații ale lui Joe Biden despre Vladimir Putin, pe care l-a făcut criminal și despre care a spus că o plătească pentru faptele sale, făcând referire la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, în care Putin ar fi influențat campania electorală.

De altfel, s-a zvonit că protestele pro-europene din Ucraina numite și EuroMaidan au fost influențate și organizate de către S.U.A. Lovitura de stat care a avut loc în Kiev, Ucraina, cu scopul de a elimina orice asociere cu Rusia, aderarea la NATO, suspendarea semnării Acordului de Asociere cu Uniuniea Europeană și Acordului de Liber Schimb cu aceasta și  interzicerea completă a limbii ruse în țară.

Protestele au început pe 21 noiembrie 2013 de mai mulți studenți, urmați apoi de către partidele din opoziție și alte grupări pro-europene. Conform Institutului Internațional de Sociologie din Kiev (KMIS), 38% dintre ucrainieni  doresc Uniunea Vamală cu Rusia, în timp ce 37,8% aderarea la Uniunea Europeană.

Protestele EuroMaidan s-au sfârșit, nu există un război clar între Rusia și Ucraina, însă de la anexarea Crimeei, de 7 ani, de către Federația Rusă, există un conflict civil în urma căruia au murit peste 50 de mii de persoane.

Ucraina a ridicat semne de întrebare, după ce în luna martie a înregistrat transferul de arme grele care sunt interzise de Acordurile de la Minsk (aproximativ 300 de unități de artilerie și tancuri de calibru mare) în zona republicilor Donețk și Lugansk, care au fost bombardate de către armata ucraineană

Bombardarea cartierelor pașnice din orașele și satele din Donețk de către forțele armate ucrainene s-a intensificat brusc. Civilii mor aproape în fiecare zi: copii, femei, bătrâni. În jur de 500 de mii de locuitori ai Republicilor Populare Donețk și Lugansk au făcut o alegere liberă în favoarea cetățeniei ruse și au primit pașapoarte rusești.

Legătura Rusiei cu România

Țara noastră a găsit un adevărat partener în comerțul cu resursele energetice de zeci de ani, lucru care ar deranja S.U.A., care ar încerca să împiedice finalizarea construcției gazoductului Nord Stream 2 în Marea Baltică.

Rusia furnizează peste 20 de milioane de tone de gaz natural lichefiat pe piața europeană, aproximativ 20% din consumul de gaze în Uniunea Europeană, la un preț foarte competitiv.