Raluca Turcan, anunț important despre Pilonul II de pensii. Noile obligații ale angajatorului și salariatului

14 aprilie 2021   Știri interne

Raluca Turcan a adus lămuriri prin intermediul rețelei de socializare cu privire la Pilonul II de pensii administrat privat, care este obligatoriu și vine în completarea pensiei de la Stat.

article img
Ministrul Muncii, Raluca Turcan. Sursa foto: Wall-Street

Ministrul Muncii a anunțat, de altfel, și că a fost modificat modelul cadru al contractului individual de muncă şi introdusă o nouă obligaţie, care îi va reveni angajatorului. Mai exact, salariatul va trebui informat, în momentul angajării, că va fi obligat să adere la un fond de pensii privat.

Raluca Turcan, despre Pilonul II de pensii: „Angajații își pot decide singuri viitorul”

„Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu şi vine în completarea pensiei de stat. Orice angajat din România contribuie la acest pilon de pensii şi este extrem de important să se informeze şi să opteze în cunoştinţă de cauză pentru un fond privat care să îi administreze aceşti bani, economisiţi de-a lungul carierei, pentru a-şi suplimenta veniturile în momentul pensionării.

Prin urmare, am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă şi am introdus o nouă obligaţie care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare şi de conştientizare a angajaţilor că au această opţiune, astfel încât să poată să-şi decidă singuri viitorul, alegând conştient în loc să fie repartizaţi aleatoriu de către sistem”, a scris Raluca Turcan, marţi, pe Facebook.