VIDEO: Un adolescent a fost acuzat de deraierea unui tren pentru a înregistra și posta videoclipul online

Publicat:
2 minute
Autor: Redacția

Un adolescent a fost acuzat de două infracțiuni de distrugere criminală după ce ar fi cauzat deraierea unui tren, a înregistrat incidentul și a postat videoclipul pe YouTube.

sursă foto: youtube.com

Tânărul de 17 ani, din Nebraska, SUA,  a fost acuzat în Curtea pentru Minori a Comitatului Lancaster , iar procurorii au depus o cerere pentru transferarea cazului la tribunalul pentru adulți.

Conform documentelor de la tribunal, adolescentul este acuzat că a manipulat un schimbător de cale ferată, rezultând deraierea a două locomotive și cinci vagoane încărcate ale BNSF Railway în Bennet pe 21 aprilie, conform nbcnews.com

Deși vagoanele au rămas în poziție verticală, unul s-a ciocnit cu un vagon gol de cărbune, cauzând daune de 350.000 de dolari.

Conductorul trenului a încercat o oprire de urgență, dar nu a putut preveni coliziunea.

Adolescentul, care se autoproclamă entuziast al trenurilor, s-a apropiat de un investigator la fața locului pentru a întreba despre cauza deraierii.

Când i s-a spus că cauza nu era determinată, el a sugerat că un schimbător a fost aliniat greșit. Documentele tribunalului indică faptul că ulterior i-a arătat investigatorului un videoclip pe care îl filmase cu deraierea.


Un investigator al BNSF Railway a notat în documentele de la tribunal că un lacăt, care ar fi trebuit să asigure schimbătorul, lipsea. Adolescentul a negat orice implicare în pătrunderea ilegală sau manipularea schimbătorului, dar cunoștea locația și modul de funcționare al acestuia.

Autoritățile au descoperit un trepied amplasat lângă locul accidentului cu doar patru minute înainte de producerea deraierii. Ulterior, un videoclip al deraierii a fost postat pe un cont de YouTube care ar fi al adolescentului.



Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine