De ce a murit Valentin Ioviță, actualul director al Academiei Oțelul Galați, la doar 40 de ani

Publicat:
4 minute

Valentin Ioviță a murit la doar 40 de ani, după ce a suferit un atac cerebral. Fostul fotbalist și actualul director al Academiei Oțelul Galați a încetat din viață după ce a suferit un atac cerebral. Înainte să treacă în neființă, suporterii au făcut un gest de milioane în timpul unui meci, reacție care a devenit virală pe internet.

Valentin Ioviță a murit la 40 de ani

Cauza morții lui Valentin Ioviță

Valentin Ioviță a murit la 40 de ani, după o carieră în fotbal. Fostul mijlocaș, născut pe 23 ianuarie 1984, a făcut performanță la mai multe echipe importante din țară, printre care Dunărea Galați ( 2004-2006), Gloria Buzău (2006-2008), Oțelul Galați (2008-2010), CFR Brăila (2010), iar în 2000-2001 la VfL Bochum, Germania.

După ce a renunțat la cariera de fotbalist, Valentin Ioviță s-a implicat mai mult în conducerea cluburilor, iar în prezent era director al Academiei Oțelul Galați, unde era apreciat inclusiv de suporteri, care după ce au aflat că a făcut atac cerebral și-au arătat susținea la unul dintre meciuri.

Pe 2 august, în Superligă, Oțelul Galați a jucat împotriva echipei Hermannstadt, pe care a învins-o cu 1-0. La acest meci, pe stadion a apărut un banner cu numele lui Valentin Ioviță. „Fii puternic Ioviță”, au scris suporterii în semn de încurajare, înainte ca actualul director al Academiei Oțelul Galați să moară.

Ioviță, un fost mijlocaș respectat în Superliga României, a acumulat 34 de meciuri și 4 goluri în prima ligă a țării, având o carieră notabilă în fotbalul românesc. A evoluat pentru echipe precum Sportul Studențesc, Dunărea Galați, Gloria Buzău, Oțelul Galați și CF Brăila. Sezonul 2010-2011 a marcat sfârșitul carierei sale de jucător profesionist.

Din păcate, după câteva zile la terapie intensivă, atacul cerebral i-a fost fatal, iar Valentin Ioviță a murit la 40 de ani. Fostul mijlocaș de stânga-dreapta a avut 34 de meciuri în liga A și 160 în divizia B.

Valentin Ioviță s-a căsătorit la 25 de ani cu Carmen Lavinia Borcea, în iunie 2009, după patru ani de relație. Cei doi sunt părinții unei fetițe.



Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine