Plan Roşu de Intervenţie, într-un accident cu șapte copii și un adult. Micuții, duși de urgență la spital

Publicat:
4 minute

În urma unui accident produs pe drumul E85, la intrarea în orașul Buzău, în care au fost implicate două mașini și un autobuz, șapte copii și un adult au fost duși de urgență la spital.

Foto: reporterbuzioan.ro

În acea zonă, traficul a fost blocat, în urma accidentului de mașină. Astfel, în acea sonă, autoritățile au închis circulația. Potrivit primelor informațioi, ar fi vorba de o ciocnire între cele două autoturisme și autobuzul.

Trafic blocat la ieșire din mun Buzău, la intersecția DN2E85 cu DN1B, accident rutier. Polițiștii rutieri asigură zona și, după finalizarea intervenției reprezentaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, polițiștii vor face cercetarea la fața locului.” a transmis Biroul de presă al IPJ Buzău.

La scurt timp după accident, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a ajuns la fața locului, unde a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Poliția Rutieră preia zona, după ce victimele sunt duse la spital, iar mașinile sunt stabilizate, pentru a nu exista risc de explozie sau alte astfel de întâmplări. Accidentul s-a produs chiar în afara orașului Buzău.

Cei șapte copii fac parte dintr-un club de judo din județul Vrancea. „Victimele sunt evaluate de medicii de la SJU Buzău și, cel puțin până în momentul acesta, niciunul dintre răniți nu necesită transfer la o clinică din Capitală. Victimele au vârste cuprinse între 11 si 28 de ani.”, au declarat reprezentanții Prefecturii Buzău, potrivit reporterbuzoian.ro.

Și în Gorj s-a produs un accident cu victime

Din păcate, accidentul din Buzău nu este singular. Și în Gorj a fost activat Planul Roșu, chiar la cariera Roșia din județ, care aparține Complexului Energetic Oltenia, în care patru persoane au fost rănite și transportate la spital.

Accidentul s-a produs după ce șoferul unei autoutilitare de transport persoane a făcut un viraj mai rapid și a intrat în capătul de acţionare al benzii transportatoare. din primele constatări, bărbatul nu era sub inluența drogurilor sau a alcoolului.

Bărbatului de 52 de ani i s-a deschis dosar penal din cauza nerespectării măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În continuare, polițiștii fac verificări la fața locului.

„În jurul orei 06:30 am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier produs pe raza localităţii Fărcăşeşti, sat Moşneni în care a fost implicată o autospecială de pompieri, aparţinând unui operator economic, în care se aflau 6 persoane şi care a intrat într-o bandă transportoare.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul ISU Gorj, precum şi o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, echipajele de intervenţie constatând că în urma impactului a rezultat o victimă de sex masculin care era încarcerată, în stare de conştienţă şi cooperantă”, a transmis ISU Gorj.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine