Pălăria lui Indiana Jones s-a vândut recent la licitație pentru o sumă imensă. Cât a plătit un colecționar pentru aceasta?

Publicat:
3 minute

O piesă importantă din istoria Hollywood-ului a fost vândută recent pentru o sumă considerabilă. Fedora purtată de Harrison Ford în filmul „Indiana Jones și Templul Ospăimântului” a fost achiziționată la licitație pentru 630.000 de dolari.

Pălăria, care a devenit unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale personajului, a fost vândută de Propstore, o companie cunoscută pentru specializarea sa în memorabile din filme și televiziune.

Fedora, realizată de Herbert Johnson Hat Company din Londra, a fost special concepută pentru al doilea film din seria Indiana Jones.

Pălăria diferă ușor de cea văzută în „Căutătorii Arcei Pierdute”, primul film din franciză.

Pentru „Indiana Jones and the Temple of Doom”, filmul din 1984, designerii de costume Anthony Powell și Joanna Johnston au lucrat îndeaproape cu producătorii de pălării pentru a crea o versiune cu o coroană mai conică, oferindu-i un aspect distinct, dar menținându-i statutul iconic.

Faimoasă pălărie din Indiana Jones - foto PropStoreAuction

Pălăria a fost purtată atât de Harrison Ford, cât și de regretatul cascador Dean Ferrandini, care l-a dublat pe Ford în mai multe secvențe de acțiune filmate în Statele Unite. Acestea au inclus faimoasa scenă a bărcii pe râu, o secvență de cascadorie memorabilă și periculoasă, care rămâne un punct culminant al filmului.


"Indiana Jones and the Temple of Doom", lansat în 1984, a urmat succesul imens al filmului "Raiders of the Lost Ark" (Căutătorii Arcei Pierdute).

Regizat de Steven Spielberg și produs de George Lucas, filmul a fost o aventură mai întunecată și mai intensă, ducând publicul într-o călătorie în India, unde Indiana Jones se confruntă cu un cult care practică sclavia copiilor și sacrificiul uman.

Deși filmul a primit inițial recenzii mixte pentru tonul și conținutul său, a fost ulterior îmbrățișat ca un clasic îndrăgit din serie.

Filmul a câștigat un Premiu Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale și a consolidat și mai mult statutul lui Harrison Ford ca vedetă majoră a anilor '80.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine