O nouă medalie de aur pentru România la canotaj 8+1 feminin - Jocuri Olimpice 2024 - VIDEO

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

Echipa feminină de canotaj 8+1 a României a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, oferindu-le românilor un moment de mare bucurie și mândrie națională. Tricolorele au dominat cursa, înregistrând un timp impresionant de 5:54:39.

Româncele au preluat conducerea după primul punct de control de la 500 de metri, unde Canada avea un ușor avantaj. Cu toate acestea, fetele noastre au accelerat și au reușit să depășească echipajul canadian, care a terminat în final pe locul al doilea, câștigând medalia de argint. Medalia de bronz a revenit echipajului Marii Britanii.

Echipa de aur a României a fost formată din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu. Performanța lor remarcabilă marchează prima dată în ultimii 20 de ani când campioana mondială câștigă și aurul olimpic, un record deținut tot de România.


Aceasta este cea de-a treia medalie de aur a României la această ediție a Jocurilor Olimpice, după cele câștigate de David Popovici (natație / 200m liber) și de Marian Enache și Andrei Cornea (canotaj / dublu vâsle masculin). Până acum, delegația României a mai cucerit 4 medalii în întrecerile de canotaj la Paris: una de aur și trei de argint.

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când România câștigă aurul olimpic la proba de canotaj 8+1 feminin. Ultima victorie olimpică a fost înregistrată la Atena în 2004. În total, România a câștigat 10 medalii în această probă, dintre care patru de aur.




Echipajul de 8+1 masculin al României a încheiat finala pe locul 5.

Echipajul băieților, compusă din Florin Lehaci, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Constantin Adam, Bogdan Baitoc, Laurențiu Danciu, Mihăiță Țigănescu și Adrian Muntean, a avut o evoluție demnă de apreciat.

România a fost pe podiumul olimpic la această probă o singură dată, la Barcelona 1992, când a obținut medalia de argint.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine