Ce i-au recomandat medicii lui Traian Băsescu, după externare. Cât de afectat este fostul președinte de virusul gripal A

Publicat:
3 minute

Traian Băsescu a fost externat din spital, după aproape o săptămână în care medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” i-aua cordat îngrijiri medicale. Fostul președinte al României a contactat virusul gripal de tip A, pentru care a primit tratament specific.

În ziua externării, Traian Băsescu a fost vizitat de soția sa, Maria Băsescu, care a plecat singură din spital, fostul președinte părăsind incinta unității medicale la scurt timp. Cel mai probabil, Maria Băsescu i-a adus fostului conducător de stat haine de schimb pentru externare.

Pentru că plămânii i-au fost afectați în urma infectării cu virusul gripal de tip A, lui Traian Băsescu i-a fost recomandat să aibă acasă un aparat de oxigen acasă, în cazul în care se întâmplă să aibă dificultăți ale respirației, scrie RTV.net.

Traian Băsescu a fost internat în spital, după ce virusul de tip A i-a pus starea de sănătate în pericol. Fostul președinte suferă și de alte boli, precum ateroscleroză, iar în 2014 a fost diagnosticat cu emfizem pulmonar. Menționăm că Traian Băsescu vorbește cu dificultate și are nevoie de odihnă, fiind mereu obosit din cauza virusului care i-a afectat plămânii.

Problemele lui Traian Băsescu cu plămânii sunt mai vechi, iar după episodul din 2014 a fost internat în spital la Bruxelles în 2022, cu diagnosticul bronhopneumopatie cronică și insuficiență respiratorie.

Fostul președinte al României a suferit, printre altele, o intervenție chirurgicală de hernie de disc, realizată la Viena, în 2006, și o operație la glanda tiroidă în 2007.

Ce este virusul gripal de tip A, contactat de Traian Băsescu?

Virusul gripal de tip A este un tip de virus gripal care face parte din familia virusurilor Orthomyxoviridae. Este unul dintre principalii agenți patogeni care cauzează gripa la om și este cunoscut pentru capacitatea sa de a provoca epidemii și pandemii. Iată câteva aspecte importante despre acest virus:

Este important să se ia măsuri de precauție, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor și evitarea contactului strâns cu persoanele bolnave, pentru a reduce răspândirea virusului. În cazul apariției simptomelor gripei, este recomandat să se consulte un medic pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat.



Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine