Fenomen rar întâlnit în apele oceanului Atlantic din Argentina. Ce au văzut turiștii pe plajă / VIDEO

4 februarie 2021   Actualitate

Plajele din Argentina au fost inundate la propriu de o spumă de mare, un fenomen rar întâlnit. Apa părea ca și cum era plină cu spumă de baie, de parcă cineva ar fi pus o tonă de gel spumant în apele oceanului. Oamenii de știință au venit cu o explicație în acest sens.

Întâmplarea a avut loc în resortul Mar del Plata, plasat pe coasta Oceanului Atlantic din Argentina. Turiștii stațiunii s-au bucurat de valurile spumoase, iar cei mai fericiți dintre aceștia au fost, bineînțeles, copiii.

Fenomenul a apărut pe toate canalele de știri, oamenii fiind îngrijorați de apariția misterioasei spume marine, însă specialiștii au explicat că apa nu este toxică, cu atât mai puțin spuma.

Cum s-a produs marea de spumă din apele oceanului în Argentina

Spuma din apa Oceanului Atlantic din Argentina s-a produs după ce algele au fost prinse în curenții puternici ai valurilor. Este un fenomen natural.

Oamenii aflați pe plajă au făcut baie în spuma mării și și-au acoperit trupurile cu spuma groasă ca o pătură de mare. 

Flavio di Mena, un turist în vârstă de 54 de ani, care vizitează zona an de an spune că este pentru prima dată când experimentează un astfel de fenomen al naturii.

„Are miros de pește, iar din ce am înțeles oamenii de știință spun că această spumă ar fi bun pentru piele, așa că ne acoperim cu ea", a spus Flavio di Mena.

Copiii s-au bucurat cel mai mult de spuma sălbatică din valuri și care a inundat la propriu plajele resortului.

„Trebuie să te bucuri de acest fenomen ca și cum ar fi ceva ce nu vei mai avea niciodată. Sunt toate șansele ca acest lucru să nu se mai întâmple, ori să se întâmple foarte rar”, a spus Román, un tânăr de 11 ani acoperit cu spumă de mare.