Sezonul 13 „Chefi la cuțite”, fără Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea. Motivul pentru care jurații nu au mai vrut să filmeze la Antena 1

8 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Antena 1 anunță despărțirea de jurații „Chefi la Cuțite”, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, pe fondul refuzului acestora de a participa la filmările din octombrie 2023. Show-ul, difuzat pentru prima dată în martie 2016, se confruntă acum cu provocarea regăsirii dinamicii în absența personalităților culinare proeminente.

Antena 1 se desparte de chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea

Antena 1 a făcut un anunț neașteptat despre celebrul show culinar "Chefi la Cuțite", afirmând că Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, jurații care au ghidat și au influențat traiectoriile culinare ale concurenților pe parcursul a numeroase sezoane, nu vor mai face parte din echipă.

Potrivit unui comunicat de presă, decizia vine după refuzul juraților de a participa la filmările pentru sezonul 13, programate pentru octombrie 2023, un refuz exprimat cu puțin timp înainte de data stabilită. Aceștia au invocat starea de oboseală ca principal motiv, în ciuda unei pauze de șase luni (aprilie-octombrie 2023) între filmări.

„Chefi la Cuțite”, un concurs culinar de renume în România, a debutat în martie 2016 pe Antena 1 și a avut-o pe Gina Pistol ca moderatoare pentru primele nouă sezoane, fiind înlocuită temporar de Irina Fodor în timpul maternității.

Cu Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu în juriu, emisiunea a explorat și evaluat talentele culinare emergente din întreaga țară, folosind un format de concurs care include auditions, etape de bootcamp și dueluri culinare, până la semifinale și marea finală, unde câștigătorul primește trofeul și un premiu substanțial de 30.000 de euro.

COMUNICAT DE PRESĂ - Antena 1 pregătește un nou juriu pentru fenomenul Chefi la Cuțite

Antena 1 anunță înlocuirea primilor 3 jurați ai formatului: Florin Dumitrescu, Cătălin Scăr-lătescu și Sorin Bontea. Mega succesul Chefi la Cuțite continuă cu noile staruri care vor fi anunțate în curând.

Motivul despărțirii - Refuzul celor 3 jurați de a participa la filmările din octombrie 2023, con-form calendarului de filmare comunicat către ei în martie 2023, refuz exprimat cu foarte puțin timp înainte de data stabilită pentru filmările sezonului 13. Foștii jurați au invocat starea de oboseală drept justificare pentru refuzul lor, deși între filmări pauza a fost de 6 luni (aprilie-octombrie 2023).

Declarație MIHAI IONIȚĂ, CEO Antena Group

“Am fost surprinși de anunțul de ultim moment al celor trei jurați, pentru că ne aflam într-un stadiu extrem de avansat al pregătilor pentru filmarea sezonului următor și pentru că suntem într-o rela-ție contractuală cu cei trei. Motivul principal invocat de aceștia a fost starea de oboseală, deși a existat o pauză de 6 luni între sezoane. Ne pare rău că toate încercările de a rezolva această situație nu au dus la soluția ideală.

Chefi la cuțite este un format puternic, iar producătorul Mona Segall este o creatoare unică - a reușit întotdeauna să găsească oamenii iubiți de public. Sunt generații întregi de oameni de televi-ziune care îi datorează cariera și mai ales substanța devenirii a ceea ce sunt azi. Îi putem vedea pe toate ecranele.

Așteptăm cu mult interes noua generație de succes Chefi la cuțite, pentru că Mona și echipa ei știu ce înseamnă magia showurilor unice.

Angajamentul nostru față de calitate și divertisment de clasă rămâne neschimbat. Calitatea este în ADN-ul Chefi la Cuțite. De la selecția juraților, până la producția show-ului și interacțiunea cu publicul, standardul nostru de calitate rămâne neschimbat și neîntrerupt.

Fanii Chefi la cuțite se pot aștepta la un sezon nou plin de surprize, performanțe memorabile și momente emoționante.”

Iată evoluția discuțiilor care au dus la situația dintre echipa Chefi la Cuțite și cei 3 foști jurați:

· Martie – Comunicare calendar de producție pentru sezonul 13 Chefi la Cuţite către cei 3 jurați.

· Mai - septembrie - Pregătiri producţie pentru sezon nou – difuzare anunț casting, co-municare cu toată echipa, sponsori și producție, contracte de închiriere, utilități, progra-mare echipă filmare, preselecții în mai multe orașe din țară, asigurarea transportului pentru concurenții veniți din afara țării etc. Toate aceste demersuri au implicat alocarea de resurse financiare și umane, peste 150 de oameni au muncit pentru pregătirea show-ului.

· Septembrie - Jurații anunță, cu mai putin de 30 de zile înainte de startul filmarilor, că nu mai pot participa la filmări invocând starea de oboseală.

· Octombrie - Jurații refuză calendarul de producție modificat, deși acesta a fost ajustat conform propunerii lor. Final de poveste, început de istorie.

Mona Segall, producătorul celor mai de succes showuri din epoca modernă a televiziunii din România (de la Dansez pentru tine, primele sezoane de Vocea României și Românii au talent, până la cele mai iubite show-uri de azi, Chefi la cuțite și America Express), este creatoarea celor 3 per-sonaje pe care le-a selectat pentru juriu pentru prima oară în anul 2012, când aceștia erau ne-cunoscuți publicului larg.

Declarație MONA SEGALL, Producător General

„Am fost întotdeauna aproape de oamenii cu care lucrez pentru că echipa mi-a fost și familie. Ne-am făcut confesiuni, am căutat soluții când ne-a fost greu, ne-am sprijinit, ne-am sfătuit și ne-am bucurat împreună.

Spre marea mea surprindere, cu mai puțin de o lună înainte de începerea filmărilor, am aflat că ei sunt prea obositi ca să mai continue acest proiect, lucru pe care mie, personal, nu mi l-au spus ni-ciodată. Știu cât de mult te consumă fiecare sezon, câtă energie îți trebuie ca să îl duci la capăt, că e nevoie de timp pentru a te încărca din nou, dar mai știu că eu am avut alături nu doar 3 personaje care făceau parte dintr-un juriu, ci 3 oameni profesioniști, care după atâția ani înțeleg televiziune, înțeleg și știu ce presupune pregătirea acestui format, știu că aceste decizii luate în ultimul moment impactează o echipă de peste 150 de oameni și nu pot fi remediate într-o lună de zile.

Chefi la Cuțite este unul dintre cele mai puternice branduri de televiziune, un brand la care lucrez alături de echipa mea de peste 8 ani de zile, un brand de care telespectatorii merită să se bucure în continuare, pentru că, la final, ei sunt creatorii de vedete și responsabilitatea vedetelor este față de publicul care i-a adus aici.

Profesional și uman știu că am făcut tot ce s-a putut. Rolul meu a fost să îi învăț televiziune, să construiesc pentru ei cel mai bun context posibil. Și eu am obosit, de foarte multe ori, dar respon-sabilitatea în fața echipei și a oamenilor cu care lucrez este mereu unul din secretele acestor mulți ani în televiziune”.

Despre Chefi la Cuțite

Show-ul Chefi la Cutite continuă să ofere pasionaților de bucătărie șansa de a-și îndeplini visul și să aducă publicului povești extraordinare, care merită să fie văzute de o țară întreagă. Bazat pe formatul internațional Game of Chefs, evoluat și adaptat pieței din România, Chefi la Cuțite este emisiunea de divertisment de top care a captivat milioane de telespectatori în 12 sezoane și care rămâne dedicată excelenței și inovației care au consacrat-o ca lider în divertisment.

Creatorii Chefi la Cuțite vor anunța în curând noua distribuție a celui mai popular cooking show din România. Ultimele battle-uri ale sezonului 12 încep duminică, 15 octombrie și marea finală va fi difuzată miercuri, 18 octombrie, la Antena 1. De sâmbătă, 21 octombrie, Antena 1 lansează cel mai așteptat show al anului 2023 - America Express. Producător Mona Segall și echipa ei de succes.

Vom reveni cu vești bune.

Provocări formatul concursului „Chefi la Cuțite”

Sezonul 6 a adus cu sine inovații, precum introducerea amuletelor și cuțitelor de aur în dinamica concursului. În etapa de audiții, fiecare chef avea la dispoziție un cuțit de aur, pe care îl putea acorda unui participant, asigurându-i un loc în echipa sa.

În plus, chefii au fost implicați și în probe culinare, premiile acestora fiind amulete care le ofereau avantaje în etapa următoare a emisiunii. Astfel, aceștia puteau să deguste preparatul unei echipe în timp ce era gătit, să participe pentru o perioadă scurtă la realizarea acestuia, să blocheze realizarea preparatului celorlalte echipe pentru o anumită perioadă sau să schimbe un concurent dintr-o echipă cu unul din altă echipă.

Pierderea juraților Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea ridică numeroase întrebări legate de direcția în care se va îndrepta show-ul „Chefi la Cuțite” în viitor. Cu reputația sa bine stabilită de-a lungul anilor și cu un format care a captivat milioane de români, show-ul trebuie acum să navigheze prin ape necunoscute, căutând noi căi de a menține și de a dezvolta interesul publicului. Provocările vor include nu numai găsirea unor noi jurați carismatici și cu autoritate în domeniu, dar și adaptarea formatului și dinamicii pentru a compensa schimbările și a reînnoi interesul spectatorilor.

Prin analiza celor douăsprezece sezoane anterioare, se poate observa că succesul „Chefi la Cuțite” a constat nu doar în competițiile captivante și în talentul concurenților, ci și în chimia dintre cei trei jurați, care au oferit momente de neuitat, sfaturi prețioase și critici constructive pentru toți cei care au pășit în bucătăria emisiunii.

În timp ce fanii se vor adapta la această nouă realitate, schimbările vor trebui gestionate cu grijă pentru a menține esența și popularitatea acestui show culinar de top.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal Divertisment
Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații Actualitate
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani Actualitate
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat” Actualitate
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat”
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual.
Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa Interesant
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual. Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat” Actualitate
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat”
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer Actualitate
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv Actualitate
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu” Actualitate
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu”