Cum a ajuns, de fapt, Babasha să cânte alături de Coldplay. Ce i-a spus Chris Martin cântărețului huiduit la concert

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Coldplay a susținut un concert grandios pe Arena Națională din București, unde a avut un invitat special, pe Babasha, un tânăr de 22 de ani, cântăreț de manele de la noi din țară. După ce l-a invitat pe scenă și a început să cânte, artistul român a fost huiduit și jignit de mulți dintre oamenii veniți la spectacol. Cu toate astea, Babasha a continuat să cânte, iar azi, 13 iunie, a venit și cu o reacție la tot ce s-a întâmplat.

Babasha, pe scenă cu Chris Martin, solistul trupei Coldplay

Coldplay l-a invitat pe Babasha să cânte la concertul organizat în perioada 12-13 iunie la București, însă nici cântărețul de manele, nici artiștii trupei britanice nu s-au așteptat ca românii să aibă o reacție negativă la reprezentația artistului român.

Babasha a fost pur și simplu desființat în timp ce cânta pe marea scenă de la Arena Naționalăă, unde Chris Martin l-a invitat cu zâmbetul pe buze. „Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiți cu inima deschisă.”.

Doar că nu s-a întâmplat așa! Babasha a fost jignit, înjurat, huiduit și agresat verbal în timp ce cânta. Tânărul din Bacău, de doar 22 de ani, a fost făcut țigan, în sensul că etnia pe care o are este una de care ar trebui să-i fie rușine.

Scandal la concertul Coldplay de la București, după ce Babasha a cântat o manea

Fanii trupei Coldplay au fost siderați de interpretarea lui Babasha, iar asta pentru că melodia cântată de artist a fost o manea. Însă Babasha asta cântă, manele, iar melodiile lui sunt mai mereu numărul 1 în trending pe Youtube. De exemplu, piesa „Păi Naa” este numărul 1 pe canalul de muzică, aspect pe care cei de la Coldplay l-au luat în considerare atunci când au selectat artistul român cu care să cânte pe scenă.

Trupa Coldplay i-a contactat pe managerii lui Babasha pentru ca artistul român să cânte în deschiderea concertului de la București, din perioada 12-13 iunie, la Arena Națională, unde 50000 de oameni au plătit bilete să-i asculte.

Astfel, pentru a le face o bucurie mare românilor, cei de la Coldplay s-au gândit să aducă pe scenă alături de ei un cântăreț de succes, așa că s-au orientat după numărul de vizualizări de pe Youtube al artiștilor noștri. Surpriza a fost una uriașă, însă nu și plăcută!

Pe Youtube, în trending la noi în țară, în majoritatea timpului, piesele cele mai ascultate sunt cele ale interpreților de manele, astfel că muzica lăutărească și manelele sunt cele mai ascultate stiluri muzicale din România, fie că le place sau nu unora sau altora.

Reacția lui Babasha, după ce a fost huiduit la concertul trupei Coldplay

Babasha a avut prima reacție după ce a fost huiduit la concertul Coldplay și a explicat cum a ajuns să cânte alături de trupa britanică. Modest, tânărul a spus că a fost ales să cânte alături de Coldplay pentru succesul răsunător pe care îl are pe Youtube cu piesele lansate. Da, manele!

De altfel, Babasha a mărturisit că ar fi cântat oricum la concert, chiar dacă huiduielile au fost și mai răsunătoare decât cele primite în seara de 12 iunie pe scena de la Arena Națională.

Babasha nu s-a întâlnit pentru prima dată cu trupa Coldplay la concert, ci înainte cu ceva timp, pentru a stabili detaliile spectacolului, dar și pentru a da probe de sunet, plus selectarea pieselor și intervenția lor pe scenă la comun.

„Vă salut pe toți, sunt Babasha, aș vrea să vin și eu cu un răspuns la tot ce s-a întâmplat, deși nu sunt în măsură să intru discuții, tocmai pentru că sunt în centrul atenției acum și nu vreau să creadă lumea că vreau să profit despre așa ceva, nu sunt în măsură să discut despre așa ceva, tocmai pentru asta las oamenii, la buna lor plăcere, să judece situația cum trebuie.

Tot ce trebuie să spun este că, pentru cine nu știe, cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor, cel de pe 12 și cel pentru ziua de mâine (n.red 13 iunie), iar ei s-au uitat în topuri, în topurile muzicale și m-au văzut pe mine. Ei, personal, au contactat impresarii mei și m-am trezit deodată. Și nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate, pentru că vorbim de un alt nivel, de un cu totul și cu totul alt nivel. Și, indiferent de toate huiduielile din lume, eu tot aș fi acceptat, pentru că așa ceva este o dată în viață. Iar pentru cunoștința voastră, am avut chiar și o probă de sunet cu ei, cu Chris Martin personal, căuia i-a plăcut foarte tare de mine.”, a declarat Babasha, după concertul Coldplay din 12 iunie.

Babasha, numit țigan în sensul peiorativ, la concertul Coldplay de la București

Babasha a fost înjurat, iar reacția publicului i-a lăsat fără cuvinte inclusiv pe cei de la Coldplay, care nu se așteptau la asemenea huiduieli din partea celor prezenți la concert. Oamenii pur și simplu s-au dezlănțuit după ce l-au auzit pe Babasha cântând.

Cântărețul de manele a fost numit țigan, iar mulți i-au spus să coboare de pe scenă, deși momentul artistic a fost alături de solistul Coldplay. Babasha și-a început reprezentația acompaniat de Chris Martin la pian, cântărețul britanic făcându-i chiar o intrare deosebită în scenă.

„Nu mă așteptam în viața mea, însă mă așteptam să fie păreri împărțite, însă nu mă așteptam să fie atât de rău. Eu vă mulțumesc. Și, în primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-ați luat apărarea, nu mă așteptam. Sunt niște persoane la care nu mă așteptam în viața mea să îmi ia apărarea pe acest subiect și vă mulțumesc din toată inima mea și vă doresc tot binele din lume.

Eu sunt doar un puști de 22 de ani, care chiar muncesc zi și noapte pentru un vis. Indiferent că eu cânt manele, pentru cine încă nu înțelege treaba asta, maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine. Pentru că, uitați, străinii ne apreciază, doar românii nu ne apreciază.”, a spus Babasha, într-un video postat pe TikTok.

Turneul Coldplay este despre acceptare, diversitate și comunități marginalizate

Trupa Coldplay a cântat în România pentru prima dată pe 12 iunie, cu invitat special Babasha, care a cântat o manea. Artistul român a fost huiduit și sfătuit să plece, însă ce nu au înțeles cei care au cumpărat bilete la spectacol a fost faptul că trupa Coldplay a organizat acest turneu tocmai pentru a promova diversitatea și comunitățile marginalizate, fie cele blamate din cauza rasismului, stilurilor muzicale sau LGBTQ. Artiștii trupei Coldplay sunt militanți ai drepturilor omului și fac campanii numeroase pentru salvarea planetei.

Turneul Coldplay, numit Music of the Spheres World Tour, a început martie 2022 și se termină în noiembrie 2024, iar mare parte din banii încasați din biletele vândute se vor duce către indigenii din Peru sau la pescarii din Africa

De menționat este că trupa Coldplay și-a făcut obiceiul de a invita artiști necunoscuți pe scenă să cânte cu ei. Așa s-a întâmplat și cu Babasha, pe care l-ar fi văzut și auzit, inițial, la un spectacol în Centrul Vechi din Capitală.

„Everyone is an alien somewhere” este mottoul trupei. Fanii au venit cu tricourile și rucsacurile inscripționate cu acest mesaj, scrie și Cătălin Tolontan, într-o opinie pe Hotnews.

„Oricine este un extraterestru undeva”, însă nu Babasha! Expresia se regăsește în piesa „Twisted Logic” a trupei Coldplay,  care vorbește despre marginalizare. Culmea!

Jurnalistul Cătălin Striblea a explicat într-un comentariu pe Facebook ce s-a întâmplat la concertul Coldplay, unde a fost și prezent, și care sunt motivele pentru care Babasha a cântat alături de artiștii britanici.

În concluzie, Babasha va cânta și la concertul Coldplay din 13 iunie, pe scena de la Arena Națională din Capitală. Seara trecută, după spectacol, după scenele petrecute în timpul reprezentației artistului de manele, Chris Martin a fost deranjat de ceea ce s-a întâmplat și a scurtat interacțiunea cu fanii.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine