Faze mișto - sau nu - din filmul „Taximetriști”. Maria Popistașu face toți banii. Actrița o interpretează pe Ilinca, o nevastă de interlop din Capitală

Publicat:
6 minute

(OPINIE) Nu știu câți dintre voi ați văzut filmul „Taximetriști”, regizat de Bogdan Theodor Olteanu. L-am văzut eu, așa că dacă tot l-am văzut, am zis să dau și o recenzie pe viu, plus niște detalii despre această comedie. În ultima perioadă, au tot apărut filme românești, ceea ce mă bucură, deși multora nu le dau credit și nici nu apuc să vizionez ceva. Dar am văzut câteva, ultimul fiind „Taximetriști”, iar înaintea lui a fost „Teambuilding”. Așadar și prin urmare, pentru mine cel dintâi rămâne tot ce-l dintâi, ca și paralelă.

„Ce ești, șmecher sau papagal?”

Personajul care m-a dat gata din filmul „Taximetriști” nu a fost cel interpretat de Monica Bîrlădeanu, adică Anișoara, care, recunosc, m-a surprins, dar nu foarte plăcut, cu replicile scurte și ușor neconcordante cu restul atmosferei. E doar o părere personală, nu-s critic de film, Irina Margareta Nistor are o opinie avizată, în acest caz. Nu pot să zic nici că a jucat prost, doar că n-am văzut prea multă culoare, nu mi-a transmis nimic.

Monica Bîrlădeanu și Rolando, adică Liviu și Anișoara

Apoi a mai fost și Micutzu, care m-a amuzat puținel așa, pentru că deh, vezi un om înalt și bine făcut care are emoții și vorbește cu o frică să nu piardă o femeie, frică pe care nu, nu o vezi pe scena de stand up sau în emisiunile în care mai apare. Micutzu l-a interpretat pe Mihai, un băiat bun și rușinos, care stătea pe la scara unei gagici, pe care o aștepta să meargă la întâlnire. Taximetristul Lică a început să-i dea lecții de viață despre cum ar trebui să o pună la punct. Lică fiind mai smardoi așa, cel puțin în fața celor pe care îi vedea mai slabi decât el. Și-a găsit nașul, ce să zic. L-a aliniat Ilinca, soția de interlop.  

Trebuie să recunoașteți că expresia feței lui Micutzu este cât se poate de amuzantă, dacă ne luăm după realitate și rolul din comedia „Taximetriști”, unde interpretează un individ timid și nesigur pe el

Victoria Răileanu, care a jucat-o pe Victoria, nevasta unuia dintre taximetriști, trebuie să recunosc că a avut o interpretare chiar mișto, scena de final a fost cea care m-a dat gata. Suferința și dezamăgirea de femeie nefericită - în câteva cuvinte. La cât de sfântă părea la început, nu mă gândeam că personajul ei va avea o așa întorsătură de caracter. Dar ce să vezi, cam așa se întâmplă în viața reală.

În conedia „Taximetrști”, Victoria Răileanu joacă rolul soției de taximetrist, a lui Liviu, de care vrea să se despartă din cauza lipsei vieții sexuale, dar și a singurătății, Liviu lucrând ture de noapte ca să-i asigurare o viață fără griji. Ce clișeic, nu?

Cât despre cei doi taximetriști, Liviu și Lică, interpretați de actorii Rolando Matsangos și Alexandru Ion, pot să spun că au jucat excelent. Scenele, discuțiile dintre ei sunt trase la indigo. Mai multe informații despre personajele care apar în film găsiți chiar aici.

Liviu este taximetristul domol, care nu-și dorește prea multe de la viață. Face sex în weekend și la final e părăsit

Reacțiile celor doi taximetriști sunt identice cu cele pe care le au taximetriștii din Capitală, care da, au un tupeu fantastic și mulți chiar au limbajul lui Lică, care a a fost și cel mai în priză. Adică de la vestimentație, conversații, limbaj, totul e cât se poate de autentic.

Lică a jucat rolul unui taximetrist autentic

Nu vreau să-l uit pe Andi Vasluianu, care l-a jucat pe Mircea, o vedetă tv car face emisiuni despre politică și alte subiecte de interes național. Are o atitudine arogantă, superioară, așa că-l ia la trei păzește pe taximetristul Liviu.

Andi Vasluianu

Regizorul și co-scenaristul Theodor Bogdan Olteanu și co-scenaristul Adrian Nicolae au reușit să transpună replicile fantastic de bine. De altfel, din ce am văzut. au reușit să arate prin câte pot trece șoferii de taxi doar într-o singură seară. Câte povești ascultă și câți oameni atât de diferiți întâlnesc.

Theodor Bogdan Olteanu (stânga), Adrian Nicolae (dreapta)

Actrița Maria Popistașu, aka Ilinca din „Taximetriști”, joacă formidabil

Cea mai mișto interpretare, după părerea mea, a avut-o Maria Popistașu, care a jucat-o pe Ilinca, soția unui interlop din București. Haioasă, sigură pe ea, cu un limbaj dezvoltat, Ilinca știe să se impună. Chiar dacă a avut un limbaj trivial, Ilinca este reflexia puterii șmecherilor din Capitală, pentru că da, cam asta e atitudinea generală. Ilinca se folosește de puterea pe care o exercită prin soțul interlop, așa că își permite să vorbească oricum cu oricine, altfel ...

Maria Popistașu a jucat genial, așa că aleg să mai scriu câteva chestii despre ea, informații adunate de pe internet. Ultimul podcast-interviu la care actrița din „Taximetriști” a fost este cel de la „Happy Fish”, B&M cu Petcu & Zob, unde chiar a zis chestii mișto din copilăria ei, despre cum a trăit perioada ceaușistă, plus glumele la pachet despre profesori și oameni care au influnțat-o.

Ilinca, soția de interlop, și taximetristul Lică

Maria Popistașu este născut în 1980, este din București, a trăit în Floreasca, după care în zona Cotroceni. A studiat la o școală destul de aproape de Casa Poporului și spune că este privilegiată că a avut șansa de a trăi momente unice în primii ani de viață.

Actrița Maria Popistașu a colaborat cu Teatrul Național din Capitală timp de trei ani și a jucat în mai multe filme, printre care „Gunpowder, Treason & Plot”(2004), „Sex Traffic” (2004), „Crash Test Dummies” și „Legături bolnăvicioase” (2006).

Filmul „Taximetriști”, încasări colosale

Ca și paralelă cu „Teambuilding”, filmul „Taximetriști” a avut un număr mai mare de replici originale, inspirate cu adevărat din viața reală. Asta e părerea mea.

Filmul „Taximetriști” a avut încasări de peste 1 milion de lei după primul weekend de la apariția pe micul ecran. Bugetul pentru acest film a fost de 600.000 de euro, bani asigurați de către  Bold Film Studio şi de grupul de comunicare WOPA, un grup integrat de comunicare cu afaceri de 35 milioane de lei în 2022.

Comedia românească a fost lansată pe 20 ianuarie 2023 și încă se bucură de succes. „Ne aşteptăm la un randament de 40% peste doi ani de zile. Noi producem filme la care încercăm să mizăm pe expunerea investitorilor. Ne adresăm pieţei locale, iar în viitor, ne propunem să ducem produsele româneşti către regiune şi suntem în discuţii şi pentru dezvoltare de produse internaţionale.”, a declarat Ionuţ Datcu, fondator BOLD Film Studio/WOPA Group, la emisiunea ZF Live.

Adrian Nicolae, actorul care a interpretat rolul şeful bombardierilor olteni în „Teambuilding” şi co-scenaristul producţiei Taximetrişti,  spus că „nu vrem să facem comedii în care substanţa comică vine din sexism, homofobie, rasism şi aşa mai departe. Adică, am am căzut cu toţii de acord că nu vrem filme în care odihnim camera 20 de secunde pe fundul unei fete.”.

Pe Adrian Nicolae l-am văzut la teatru, în urmă cu câțiva ani, în piesa „În a douasprezecea noapte”, unde joacă rolul lui Sir Toby. Vă sugerez să mergeți să-l vedeți, mi-a plăcut super mult cum a jucat.

Recent, actorul a oferit un interviu drăguț pentru Pagina de media, pe care o să-l las mai jos. El a vorbit despre bugete, câștiguri, scenarii și alte detalii interesante despre lumea filmului, dar, mai ales, din pelicula „Taximetriști”.

(Larisa Ciută)

Mai multe pentru tine