Aici se află cea mai frumoasă plajă din România. Găsești prețuri ca în Bulgaria și mâncare dumnezeiască

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Litoralul românesc este invadat anual de către turiști, în special zona Constanței și stațiunile din jurul orașului. Există, însă, o locație superbă la mare, cu o plajă cu nisip fin, unde miliarde de creveți se lasă purtați de valuri spre țărm.

În Sfântu Gheorghe se află cea mai frumoasă plajă din România

Dacă ești în căutarea unui loc în care să te relaxezi, să te bucuri de vacanță, de soare, de mare, dar și de puțini oameni în jur, acest lucru cu siguranță plaja de la Sfântu Gheorghe, locul în care Marea Neagră pare uitată de oameni, însă unde găsești și cele mai frumoase peisaje din țară.

Cea mai frumoasă plajă din România

Satul Sfântu Gheorghe se află la gura de vărsare a brațului Sfântu Gheorghe al Dunării, acolo unde se varsă în Marea Neagră, și este una dintre cele mai vechi așezări din Delta Dunării, cu o istorie ce datează din antichitate. Satul este cunoscut pentru casele sale tradiționale din lemn, construite pe piloni pentru a face față inundațiilor frecvente din zonă. Principala activitate a oamenilor care locuiesc în Sfântu Gheorghe este pescuitul, însă, în ultimii ani, turismul a devenit o importantă sursă de venit.

Aici vei găsi cea mai frumoasă plajă din România. O plajă nepopulată, iar apa mării este foarte curată, fără vegetație, iar trecerea în apă se face lin, fiind potrivită și pentru copii.

Mulți vizitatori vin să exploreze peisajele unice din Deltă și să se bucure de natura nealterată. Sfântu Gheorghe este un punct de plecare ideal pentru excursii în Delta Dunării, oferind oportunități de observare a păsărilor, plimbări cu barca prin canalele deltei, și explorarea plajelor sălbatice și a peisajelor spectaculoase. Satul găzduiește și diverse evenimente culturale și festivaluri, inclusiv festivalul de film independent Anonimul, care atrage cineaști și iubitori de film din întreaga lume. Zona este cunoscută pentru biodiversitatea sa impresionantă, fiind parte a Rezervației Biosferei Delta Dunării, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

Sfântu Gheorghe este un loc perfect pentru cei care caută liniște, natură și autenticitate, oferind o experiență de neuitat în inima uneia dintre cele mai frumoase și diverse regiuni naturale din Europa.

Galerie imagini 1 / 3

Ce poți să mănânci în Sfântu Gheorghe

Sfântu Gheorghe este renumit pentru bucătăria sa tradițională, bazată pe pește proaspăt din Delta Dunării și preparate specifice regiunii. Găsiți restaurante cu diferite tipuri de mâncare, însă puteți încerca să luați masa și la localnici, care prepară diferite tipuri de mâncare tradiționale, printre care borșul de pește, plachia de pește, saramură de pește, storceag, o ciorbă specifică zonei, făcută cu sturion (sau alte tipuri de pește) și cartofi, cu smântână și lămâie pentru un gust bogat și cremos, icre de pește, pește prăjit, afumat, marinat sau la grătar.

Sfântu Gheorghe oferă o experiență culinară autentică și delicioasă, înconjurată de frumusețea naturală a Deltei Dunării.

În ceea ce privește cazarea, potrivit site-ului Airbnb, o noapte petrecută în Sfântul Gheorghe, aproape de mare și Deltă poate costa de la 250 de lei în sus, în funcție de preferințe. În imaginea de mai jos am selectat 1-3 august, doi adulți și un copil.

Mai puteți opta și pentru zona de camping, cu tarife de la 70 de lei pe noapte, sau resort, cum ar fi GreenVillage, pentru cei care doresc să aibă parte și de un confort de cinci stele, însă aici prețurile sunt ușor mai ridicate, începând cu 650 de lei pe noapte în perioada primăverii, cu tarife de până la 1.000 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, în perioada verii.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine