VIDEO Eugen Sechila, garda de corp a lui Călin Georgescu, organizează „Survivor” în România

Publicat:
3 minute

Eugen Sechila este un personaj controversat din scena politică și socială din România, cunoscut pentru legăturile sale cu mișcările extremiste și neo-legionare. Fostul veteran din Legiunea Franceză a intrat în atenția publică după apariția alături de Călin Georgescu, un candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024. Eugen Sechila organizează tabere de supraviețuire în România, unde oamenii învață tehnici de apărare, dar și cum să trăiască în condiții extreme.

Eugen Sechila. FOTO: Facebook

„Survivor România” este un show de mare succes la PRO TV, însă dacă vrei să trăiești pe pielea ta ce înseamnă cu adevărat să supraviețuiești în pădure, Eugen Sechila organizează lunar tabere de haiducie, atât pentru femei, bărbați și chiar pentru copii.

astfel, dacă vrei experiența de „Survivor” în pădurile din munții românești, Eugen Sechila și soția sa, Elena, sunt printre puținii care organizează tabere în sălbăticie. Cei care iau parte la aceste tabere învață tehnici de supraviețuire din specialiști din mai multe domenii, inclusiv sănătate și armată.

Eugen Sechila este unul dintre sfătuitorii lui Călin Georgescu, iar asocierea lor a stârnit îngrijorări și critici, în special din partea societății civile, din cauza ideologiilor radicale pe care le promovează​, în mod special în ceea ce privește personajele istorice cu un istoric controversat.

Eugen Sechila este cunoscut pentru implicarea sa în promovarea unor viziuni extremiste, inclusiv prin activitățile sale în asociații care susțin ideologii de inspirație legionară. Cu toate astea, veteranul din Legiunea Franceză nu a spus niciodată că dorește moartea sau dispariția unei etnii sau a unui grup religios.

De asemenea, el și soția sa, Elena, au fost acuzați de negarea Holocaustului, o practică ilegală în România. Într-o postare controversată, Sechila a numit-o pe Ursula Haverbeck, o persoană condamnată pentru negarea Holocaustului, drept „eroina” sa, ceea ce a dus la reacții puternice din partea organizațiilor pentru drepturile omului​.

Eugen Sechila apără personajele istorice condamnate la moarte de comuniști

Într-un video pe Youtube, Eugen Sechila, veteran din legiunea străină, a depus mărturie în favoarea lui Mircea Vulcănescu și a protestat în fața liceului care-i purta numele. Până în aprilie 2023, unitatea școlară se numea Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu“, însă asta până când numele s-a schimbat în „Liceul Economic nr. 1“, decizie luată după solicitarea reprezentanților Institutului „Elie Wiesel“.

Numele liceului a fost schimbat din cauza faptului că Mircea Vulcănescu a fost membru în guvernul Ion Antonescu în perioada 27 ianuarie 1941 - 23 august 1944, după care a fost închis de comuniști, cu toate că marele filozof și politician nu ar fi participat la punerea în practică a crimelor din Al Doilea Război Mondial.

Mircea Vulcănescu a murit în închisoare la Aiud, la doar 48 de ani, deși a recuperat opt vagoane de aur de la URSS, dar și pentru echiparea Armatei a 4-a cu echipament militar german nou. Carol al II-lea și Regele Mihai I l-au decorat cu distincții înalte pentru serviciile aduse Statului Român.

El a fost acuzat de comuniști pentru crime de război și a fost închis. La Aiud, Mircea Vulcănescu a primit un tratament incompatibil cu viața și a murit într-o mizerie de nedescris, iar în închisoare era bătut, lăsat fără hrană și stătea într-un frig de nedescris, ceea ce i-a grăbit moartea. Ulterior, el s-a îmbolnăvit la plămâni și a decedat în închisoare.

În istorie, Mircea Vulcănescu, cu toate eforturile făcute pentru țară, a rămas cunoscut ca filolog, filosof, publicist, sociolog și politician român de extremă dreaptă, xenofob și antisemit, iar asta pentru că a lucrat ca subsecretar de stat în Ministerul de Finanțe, în regimul Ion Antonescu.

Deși nu sunt dovezi clare că a dat ordine pentru ca evreii și țiganii, să fie omorâți, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” l-a acuzat că ar fi fost inițiatorul a numeroase hotărâri de guvern antievreiești.

Conform RFI, „a participat la zeci de consilii de miniștri în care s-au discutat aspecte ce țin de pregătirea și luarea de decizii cât se poate de practice pentru exterminarea populației evreiești și rome”, scrie Wikipedia.

Eugen Sechila a propus idei precum introducerea pregătirii militare în școlile liceale și a organizat tabere paramilitare, ceea ce a stârnit multe discuții, însă ideile lor nu au fost criticate chiar de toată lumea. Într-un interviu oferit în urmă cu patru ani, Eugen Sechila a vorbit despre rolul de veteran în Legiunea Franceză.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine