Shakira, în mijlocul unui nou scandal fiscal. Autoritățile spaniole îi cer 6,7 milioane de euro

Publicat:
4 minute
Autor: Redacția

Vedeta pop Shakira (46 de ani) este acuzată, pentru a doua oară, de evaziune fiscală de către autoritățile spaniole. Procurorii din Barcelona susțin că artista a evitat să plătească 6,7 milioane de euro ca impozit pe veniturile sale din 2018.

Shakira, într-un nou dosar de evaziune fiscală. Autoritățile fiscale îi cer 6,7 milioane de euro

Shakira, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, este în centrul unui nou scandal fiscal. Autoritățile spaniole au anunțat recent că cântăreața columbiană ar datora statului spaniol 6,7 milioane de euro (n.r. aproximativ 7,1 milioane de dolari) din impozitul pe veniturile sale din anul 2018. Potrivit procurorilor, artista ar fi utilizat o companie offshore situată într-un paradis fiscal pentru a evita plata acestor impozite.

Informațiile cu privire la aceste acuzații i-au fost comunicate Shakirei în Miami, oraș în care aceasta locuiește. Mai mult, pe data de 20 noiembrie, vedeta va fi judecată la Barcelona într-un caz separat cu alte două plângeri de evaziune fiscale din perioada 2012-2014, care se ridică la 14,5 milioane de euro (15,4 milioane de dolari).

Pentru acest caz anterior, procurorii spanioli au argumentat că, deși reședința oficială a Shakirei era în Bahamas, ea a petrecut mai mult de jumătate din perioada 2012-2014 în Spania și, prin urmare, era datoare să plătească impozite în această țară.

Totuși, în iulie anul trecut, firma de relații publice, Llorente y Cuenca, care se ocupase de afacerile lui Shakira, a negat orice nereguli, afirmând că artista „a acționat întotdeauna în concordanță cu legea și cu sfaturile consilierilor ei financiari”.

Shakira, în seara premiilor Grammy 2023. Sursa foto: Instagram.

Legătura Shakirei cu Spania a devenit mai strânsă de când aceasta a început relația cu fotbalistul Gerard Pique, cu care are și doi copii. Cuplul a trăit împreună în Barcelona, dar anul trecut au decis să pună capăt relației lor de 11 ani.

Aceste acuzații fiscale nu sunt un fenomen nou pentru vedetele din Spania. În ultimul deceniu, autoritățile spaniole au luat măsuri severe împotriva altor vedete din fotbal, cum ar fi Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, acuzați de evaziune fiscală. Amândoi jucătorii au fost găsiți vinovați, dar au evitat închisoarea datorită unei prevederi care permite renunțarea la pedepsele cu o durată mai mică de doi ani pentru cei aflați la prima abatere.

Shakira l-a umilit pe Pique prin melodiile lansate

Shakira a lansat două piese prin care îl atacă pe Pique. Prima melodie a fost publică la scurt timp după despărțire, după ce fostul fotbalist s-a afișat cu iubita lui, Clara Chía Martí, cu care a înșelat-o pe Shakira.

Zilele trecute, Shakira a lansat o nouă melodie prin care îl atacă, din nou, pe Pique. Shakira a lansat piesa "El Jefe", în colaborare cu Fuerza Regida, dedicată lui Lili Melgar, bona care ar fi aflat de idila lui Gerard Piqué. La sfârșitul videoclipului, lansat miercuri, 20 septembrie, Shakira o menționează pe Melgar, care apare și ea pentru o clipă în materialul video.

Acest videoclip a stârnit numeroase discuții online, în mijlocul zvonurilor conform cărora Piqué ar fi dat-o afară pe Melgar fără compensație, după ce aceasta a descoperit aventura lui cu Clara Chía Martí. Se pare că Shakira a compensat ulterior pierderea salarială a lui Melgar. Într-un moment al piesei, Shakira cântă: "Lili Melgar / Această melodie e pentru tine, fiindcă nu ai fost compensată corespunzător", conform traducerii Remezcla din spaniolă în engleză.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine