ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

Schimbări climatice: Cireșii din Japonia înfloresc din ce în ce mai devreme față de ultimii 1200 de ani

Publicat:
1 minut

Faimoșii cireși din Japonia au înflorit complet în regiunea Kyoto pe 26 Martie 2021, cel mai devreme din ultimii 1200 de ani.

sursa foto: wikipedia

Înflorirea acestora se întâmplă din ce în ce mai devreme în ultimii ani iar acest lucru este un indicat real al schimbărilor climatice ce au loc la nivel global.

Istoricul de înflorire al cireșilor din Japonia este considerat unul dintre cele mai valoroase date istorice climatice și înregistrează data de înflorire începând cu anul 812.

Date statistice - Kyoto Japonia  anii 812 - 2021 - Univeristatea Osaka

Aceste date au colectate și menținute de-a lungul timpului din mai multe izvoare istorice precum scriere ale împăraților, preoților și conducătorilor ale diverselor regiuni din Japonia.

Statistic, între 812 și 1800 cireșii au înflorit cam în aceeași perioadă dar începând cu anii 1800, ce coincid cu revoluția industrială la nivel mondial, aceștia au început să înflorească din ce în ce mai devreme în fiecare an.

Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Divertisment
Starurile de la Hollywood au făcut spectacol artistic la Met Gala 2024. De departe cel mai stilat eveniment de până acum
Actualitate
Imagini cu Florin Piersic transportat de la Cluj la București cu un avion SMURD luat din mijlocul antrenamentelor NATO, după ce actorul a fost operat la inimă
Actualitate
Florin Piersic a fost operat la inimă. Ultimele informații despre starea de sănătatea a actorului: „O intervenție foarte dificilă, cu risc mare ...”
Actualitate
Mesaj alarmant despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Toate rugăciunile noastre sunt îndreptate acum către cel pe care îl iubim cu toții, Florin Piersic”
Divertisment
Cum a apărut soția lui Petre Roman la slujba de Înviere. Silvia Chifiriuc a făcut un gest impresionant în curtea bisericii
Stil de viață
Cea mai simplă rețetă pentru un drob de miel suculent și delicios. Ce ingrediente trebuie să pui, de fapt, pentru ca drobul să nu se usuce
Stil de viață
Femeile din horoscop care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Cad pur și simplu în genunchi în fața lor”
Stil de viață
Ingredientul care schimbă gustul total la sarmale. Rețeta pentru cele mai delicioase sarmale românești
Divertisment
Cabral a sărutat cu foc o domnișoară la Loft, pe litoral. Ce a făcut la plecare e total neașteptat